renovat.ro

» » » » »


De ce sa optezi pentru o casa din lemn? Tu stii?


Cu siguranta daca locuiesti la bloc, ai visat intotdeauna sa ai propria ta casa din lemn, in stil rustic. O casa situata intr-o zona linistita, in care sa te poti bucura cu familia in zilele libere. Din punct de vedere estetic, lemnul confera cadrului interior o atmosfera calda, familiara, relaxanta, in timp ce la exterior constructia se distinge prin apropierea ca stil si mod de realizare de arhitectura traditionala.

Constructie integrala din lemn
De ce sa optezi pentru o casa din lemn? Tu stii?

Galerie poze
 • Constructie integrala din lemn
 • Biblioteca in casa din lemn
 • Birou amenajat intr-o casa construita din lemn
 • Interior parter casa din lemn
Galerie poze
 • Model inedit de casa din lemn
 • Dormitor intr-o casa construita pe lemn
 • Interior casa din lemn
 • Living rustic cu mult lemn
 • Amenajare romantica cu lemn alb
 • Living rustic cu peretii cu lambriu din lemn alb
 • Mansarda casa din lemn
 • Mansarda din lemn cu acoperis in doua ape inegale
 • Avantaje constructie casa pe structura de lemn

Astfel de constructii din lemn, sunt preferate pe de-o parte datorita aspectului spectaculos, iar pe de alta parte ca urmare a reducerii perioadei de santier necesara ridicarii unei case din zidarie. Lemnul, prin caracteristicile sale naturale, confera o durabilitate sporita, o elasticitate semnificativa in amortizarea vibratiilor si absortia undelor seismice.

Daca nu stiai, in cazul in care te hotarasti vreodata sa iti construiesti o casa din lemn, vei beneficia de cateva avantaje, care cu siguranta iti vor surade.
Aceste avantaje de care iti vorbeam sunt: Intotdeauna, o casa pe structura din lemn este ecologica si sanatoasa.

Timpul si pretul de executie al acestui tip de locuinta sunt mult mai avantajoase fata de o constructie pe structura din beton armat. In cazul in care, peste ceva timp, vei dori sa renovezi aceasta constructructie, nu vei intampina foarte multe probleme. Alegand acest tip de casa, pe structura din lemn, vei beneficia de cheltuieli energetice mai mici decat la o constructie din caramida.

Un alt avantaj foarte important este acela ca, locuintele pe structura din lemn, sunt foarte rezistente la cutremure deoarece lemnul beneficiaza de elasticitate. Modul de izolare al acestui tip de constructie este foarte simplu. Nu trebuie decat sa apelezi la materiale moderne: vata minerala, gips-carton, folie protectoare, polistiren, etc. Izolata corect, casa pe structura din lemn, va reduce si din costurile destinate aerului conditionat pe timpul verii. Niciodata nu vei avea probleme de fisurarea peretilor sau aparitia igrasiei in bucatarie.

O casa din lemn va fi intotdeauna solida si rezistenta. Pentru a te putea bucura de acest tip de locuinta trebuie sa fii foarte atent la materialele pe care le vor folosi constructorii la care vei apela. Daca vei beneficia de realizarea tuturor etapelor la superlativ, viitoarea casa va fi confortabila si sigura. Cel mai important material in acest caz este lemnul. Acesta trebuie sa fie de cea mai buna calitate, foarte bine uscat, fara noduri sau deformari. Lemnul folosit trebuie sa fie prelucrat foarte atent. Nu uita de ignifugarea acestuia.

Foloseste pentru peretii exteriori si interiori panouri de osb, de o grosime considerabila. Inainte de a izola, aplica o folie protectoare pe tavan si pe peretii exteriori. Aceasta va impiedica o supraincalzire a casei pe timpul verii, reflectand lumina soarelui si impiedicand totodata patrunderea vaporilor de apa. Stratul de vata minerala folosit trebuie sa fie raportat la zona in care este amplasata casa.

Asa ca, daca vrei sa iti construiesti acest tip de locuinta, nu face deloc economie la vata minerala. Dupa prinderea materialului, urmeaza aplicarea gips-cartonului. Foloseste finisaje de calitate si fii foarte atent la alegerea acestora. Doar astfel vei beneficia de o casa din lemn sigura si stabila. In privinta finisarii exteriorului acestui tip de constructie, ai mai multe solutii: fie aplici lambriuri din lemn, fie tencuiesti si zugravesti peretii in nuanta dorita.

Totul trebuie sa fie dupa cum doresti tu. Trebuie sa fie o casa care sa te reprezinte in totalitate. Alege sa te bucuri de avantajele unei case din lemn rezistente si ecologice.


Recomandari articole: case de lemn, proiecte case, ,

‹‹ Magia unei decoratiuni exterioare reusite de Craciun

Living in stilul country cottage - cateva idei deosebite de amenajare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
ALIN a scris:

Puteti sa - mi dati si un pret

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro