renovat.ro

» » » » » » »


21 de idei minunate - Cum sa folosesti in mod creativ resturile de bucati de tapet


V-ati gandit vreodata cum puteti folosi resturile de tapet care raman dupa decorarea peretilor? Astazi, vreau sa va arat cateva idei, foarte originale, care ne ajuta sa fim economi , si sa folosim intreaga cantitate de tapet pe care am cumparat-o.

Comoda alba din lemn cu fronturile sertarelor cu tapet patchwork
21 de idei minunate - Cum sa folosesti in mod creativ resturile de bucati de tapet

Galerie poze
 • Comoda alba din lemn cu fronturile sertarelor cu tapet patchwork
 • Abajururi decorate cu fasii de tapet
 • Biblioteca in living cu tapet in interior
 • Blat de birou reconditionat cu tapet
Galerie poze
 • Dulap de bucatarie cu tapet in interior
 • Dulap vechi reconditionat cu tapet
 • Frigider decorat cu tapet
 • Nisa cu tapet transformata in cuier
 • Patchwork cu tapet aplicat pe jumatate de perete
 • Perete de accent in spatele canapelei
 • Perete si usa tapetate pentru efect de loc secret
 • Proiect DIY ceas de perete din rame de tablouri si resturi de tapet
 • Rame foto decorate cu resturi de tapet
 • Tablie de pat din cercevele si resturi de tapet
 • Tablouri cu resturi de tapet alb cu negru
 • Tapet aplicat partial pe peretele din spatele patului
 • Tapet cu dungi subtiri aplicat pe tavan pentru senzatie de inaltime
 • Tapet pe tavan pentru element de decor
 • Tehnica patchwork decor perete cu resturi tapet
 • Usa cu tapet aplicat
 • Veioza decorata cu rest de tapet
 • Idei DIY pentru refolosirea resturilor de tapet

In cazul in care v-au ramas una sau chiar mai multe role, le puteti folosi pentru decorarea tavanului, astfel incat nu numai ca ati renovat complet o camera dar ati adus si un retus interesant in cealalta, astfel ca la final, apartamentul vostru este mult mai atractiv si mai interesant.

Astazi este foarte la moda sa creezi un perete de accent, ca de exemplu deasupra tabliei de pat in dormitor, sau in spatele canapelei din living. Pentru aceasta zona puteti folosi resturi de tapet pe care sa le incadrati frumos cu ajutorul unor baghete sau profile decorative pentru pereti, sau puteti aplica diverse mici bucati de tapet in tehnica patchwork, facand astfel un perete de accent foarte original. Este important sa taiati bucatile in patrate egale si sa le distribuiti intr-o anumita ordine: zig zag, esalonat sau haotic. Aceasta tehnica a castigat foarte multi admiratori in industria designului astfel incat avem pantofi, accesorii, haine chiar si faianta sau tapet decorate astfel.

O alta varianta da a accentua zona patului din dormitor este crearea unei tablii de pat neobisnuite cu ajutorul unor cercevele reconditionate si niste bucati de tapet lipit in locul geamurilor. Suna straniu, stiu, insa arata chiar frumos - rezultatul il puteti vedea in imaginea din galerie.

Chiar daca pare ceva mai putin obisnuit, tapetul poate fi aplicat si pe usa de interior. Daca este un model de tapet cauciucat este perfect, insa daca este tapet normal va mai avea nevoie de aplicarea unui strat suplimentar de lac incolor, care sa ii confere un plus de rezistenta.

Mai toate apartamentele au cate un defect. Este imposibil sa nu gasesti un perete mai stramb, sau o nisa mai ciudata. In acest caz , specialistii ne propun sa transformam dezavantajele in avantaje folosind resturile de tapet, astfel incat o nisa tapetata poate deveni cu succes un element central de decor.

Idei pentru folosirea tapetului ramas sunt multe si interesante ca de exemplu : aplicarea pe contratreptele de la scara interioara, pe frigider, pe abajurul lustrelor si veiozelor, in interiorul pieselor de mobilier precum sertare, etajere, biblioteci sau chiar pe fronturile de la sertare unei comode vechi - atentie insa , pentru aceasta operatiune este nevoie de mai multa indemanare si atentie. Decorarea pieselor de mobilier cu tapet poate fi integrala sau doar partiala, lasati-va imaginatia libera si creati piese interesante.

Chiar si cele mai mici bucatele de tapet pot fi utile in crearea decoratiunilor, ca de exemplu pentru confectionarea unui ceas de perete cu ajutorul unor rame foto.
O alta idee este transformarea unei masute de cafea , a unei masute de toaleta sau a unui birou intr-o piesa de mobilier stilata cu ajutorul tapetului. Pentru aceasta taiati o bucata de tapet de dimensiunea blatului masutei sau a biroului , lipiti-o de acesta, si peste aplicati o bucata de sticla sau un strat de lac de protectie.

Tapetul este o metoda foarte eficienta pentru decorarea interioarelor, de aceea am mai si scris despre el si in alte articole , ca de exemplu despre alegerea tapetului pentru bucatarie.  Va invit in continuare sa vedeti si alte exemple minunate care ne invata cum sa decoram cu ajutorul resturilor de tapet. Iar daca vreti o redecorare pe termen lung , atunci cu siguranta trebuie sa aflati care sunt tapetele la moda pentru dormitor.


Recomandari articole: decorare apartament, proiecte diy, tapet, idei, materiale textile, decor interior casa,

‹‹ Ferestrele false - o tehnica originala de design interior cu multe avantaje

Alb, lumina , sticla si oglinzi - iata o idee cu adevarat interesanta pentru amenajarea unui apartament modern la bloc ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Ema a scris:

Foarte tari ideile. Vă recomand modelele de tapet de pe diego-romania.ro

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro