renovat.ro

» » » » » »


Decoratiuni interioare cu articole decorative pentru interior


Vom discuta astazi o tema mult indragita de fanii decoratiunilor interioare. Si anume cu ce articole putem defini linia principala din interiorul locuintei. Vom vedea ca avem la dispozitie o multime de idei si solutii iar varietatea combinatiilor este putem spune infinita.

Articole si perdele decorative interior
Decoratiuni interioare cu articole decorative pentru interior

Galerie poze
  • Articole si perdele decorative interior
Galerie poze

Sa pornim la drum! Un prim pas inainte de demararea acestui proiect de decorare este sa ne asiguram ca lucrarile principale de amenajare si renovare au fost intreprinse. Adica placarea pardoselilor cu gresie sau parchet, finisarea zugravelii, pregatirea ferestrelor. Daca este cazul, se mobileaza camera cu elementele principale considerate indispensabile atunci cand s-a conceput design-ul acesteia. Asa dar, am verificat faptul ca toate aceste elemente sunt finalizate. Sa mergem mai departe.

Cu ce incepem? Cu iluminarea. Un specialist al decoratiunilor interioare va fi imediat recunoscut dupa atentia pe care o acorda acestui subiect. Iluminarea unei camere poate genera sentimente diferite in functie de dispunerea ei pe durata zilei sau in cursul serii. O lumina discreta va induce un sentiment de intimitate, o lumina puternica va genera energii motrice. Ce putem folosi la acest capitol?

Recuzita este compusa din veioze, lustre, lampadare si aplice. Veioza este in general potrivita pentru dormitoare. Lustra se poate monta atat in living / sufragerie cat si in dormitor. Lampadarul este de obicei vecin cu un fotoliu sau o canapea iar aplica este semnalul ca ne aflam intr-un spatiu de tranzit sau utilitar precum hol, baie, bucatarie.

Al doilea element des dezbatut in cursul unui proiect de decorare este asortarea pardoselii cu covorul. Aici, cum de atfel ne-am obisnuit, fiecare are alta parere. Unora le place un covor minimal, in centrul camerei, sub masuta de cafea daca ne referim la sufragerie. Altii vor opta pentru un covor pe toate suprafata podelei, ideea de caldura fiind subliniata foarte puternic. In ambele cazuri, vom alege un covor de calitate atat ca material cat si ca manopera.

Am ajuns la ferestre. Perdeaua este poate elementul care genereaza cele mai largi dezbateri. Perdea este numele generic. Ea se compune de fapt din doua parti: perdeaua si draperia. Care este diferenta dintre perdea si draperie? Perdeaua este in general transparenta si poate fi trasa in fata ferestrei si ziua fara a bloca lumina din exterior. Draperia este tot o tesatura insa din panza in general mai groasa si netransparenta. Draperia are uneori si un rol de izolare termica a camerei fata de peretele exterior. Iar prima intrebare este cat de lunga sa fie perdeaua sau draperia? Daca este pana la pardoseala se va potrivi in camerele cu decorare clasica. Perdelele scurte, pana la nivelul ferestrei se potrivesc in camerele de tineret si copii, sau in bucatarie, unde nu se potiveste o perdea lunga.

Am discutat trei elemente decorative: iluminarea, covorul, perdeaua. In urmatoarele episoade vom continua aceste idei si vom vedea si alte articole de interior utilizate in acest context.

Intrebari si raspunsuri despre decoratiuni interioare cu articole decorative:

Intrebare: Intr-un apartament cu o camera, in care peretele pe care vine mobila wenge este vopsit galben, iar coltarul o combinatie dintre albastru si galben, care ar fi recomandarile dvs. pentru covor, perdele si draperii?
Raspuns: Incercati combinatii de albastru si galben in forme geometrice, moderne pentru covor si draperii si bleu deschis sau galben pai, pentru perdele.


Recomandari articole: decorare casa, decoratiuni, covoare, perdele,

‹‹ Goblenurile, decoratiuni handmade pentru un decor in stil rustic - modele

25 de idei de decoratiuni pentru a petrece Craciunul intr-o atmosfera de basm!!!! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro