renovat.ro

» » » » » »


Decoratiuni interioare cu tapet


Tapetul are o lunga traditie in decorarea peretilor si, cu toate acestea, este din nou la moda, cu noi materiale si combinatii. Daca in vremurile vechi peretii erau acoperiti cu tapiterii din matase fina sau catifea, uneori tesute cu fir de aur sau argint, mai tarziu a aparut tapetul. Initial, tapetul era fabricat din hartie, in vreme ce tapetul contemporan este din diverse combinatii de hartie, vinil, material textil, fibra de sticla sau din PVC, chiar si tapet lichid - un fel de tencuiala decorativa din matase.

Decoratiuni interioare tapet
Decoratiuni interioare cu tapet

Galerie poze
  • Decoratiuni interioare tapet
Galerie poze

Dar care sunt avantajele tapetului? In primul rand, intretinerea usoara, tapetul fiind lavabil, usor de aplicat si de inlocuit, fara deranjul implicat de zugravirea peretilor cu glet si vopsea lavabila. In al doilea rand, acoperirea peretilor se face uniform, eficient mai ales in zonele cu crapaturi sau denivelari.

Cum alegem tapetul? Inainte de a pleca la cumparaturi prin magazinele de decoratiuni interioare, este bine sa stim care sunt tipurile de tapet si din ce materiale sunt realizate.

Tapetul din vinil are substrat de hartie, peste care s-a aplicat o folie din vinil de tip acrilic sau PVC. Acest tip de tapet este lavabil, usor de curatat si rezistent la umezeala.

Tapetul din fibra naturala are un strat din material textil, peste care se aplica stratul decorativ. Acest tip de tapet confera rafinament si eleganta interiorului. Un alt tip este tapetul din fibra de sticla, inventat relativ recent in Suedia, rezistent la zgarieturi si umezeala, putand fi folosit chiar si in baie.

Tapetul din fibra de sticla permite revopsirea de mai multe ori si lasa peretii sa "respire". Daca ne hotaram sa ne decoram peretii cu tapet, este bine ca mai intai sa masuram cu exactitate suprafata. In functie de culoarea si dimensiunile mobilei, vom alege designul tapetului: geometric, floral, figurativ.

Tapetul din matase este, de asemena, o alegere inspirata. Designul interior contemporan foloseste tapetul si ca obiect decorativ in sine, aplicat sub forma si dimensiunile unui tablou sau acoperind numai o parte a peretelui, in combinatie cu vopseaua lavabila.

Folosindu-ne imaginatia, putem crea efecte vizuale decorative deosebite cu ajutorul tapetului. Daca doriti ceva original, indrazniti sa dati personalitate casei dumneavoastra si iesiti din tipare folosind un tapet tridimensional (3D), cu design lucrat manual sau ca articol decorativ.

Dupa cativa ani de trecere intr-un con de umbra, tapetul este din nou la moda in domeniul decoratiunilor interioare.

Intrebari si raspunsuri despre decoratiunile interioare cu tapet:

Intrebare: imi trebuie 4-5 rulouri de tapet vinilinat (ceva mai gros cu aspect buretat) imitatie de lemn, nuanta mai deschisa. Am fotografia tapetului pentru ca nu ii stiu codul. Imi este necesar pentru finalizarea unei lucrari.

Raspuns: Pentru oferte de produse, va recomandam sa luati legatura direct cu firmele care comercializeaza tapet prezentate pe site.


Recomandari articole: tapet, decor, pereti, interior,

‹‹ Decoratiuni cu tapet de matase

Jaluzele verticale - un decor practic pentru ferestre ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro