Dedurizarea apei
Daca inainte de anii 90 ai secolului trecut dedurizarea apei nu era un lucru obisnuit, iata ca necesitatea acestei prelucrari a apei survine din faptul ca noile constructii nu mai sunt racordate intotdeauna la reteaua publica de apa. Dar ce inseamna dedurizarea apei? Cum se monteaza un dedurizator? Iata cateva intrebari la care vom incerca sa aflam raspunsul.

In primul rand, este util sa intelegem cum functioneaza dedurizarea si ce beneficii aduce. Cu totii am observat depunerile albe din ibrice, cani de cafea, fierbatoare sau pe rezistentele masinii de spalat. Ce sunt aceste depuneri "calcaroase"? Desigur, in termeni uzuali se numesc depuneri calcaroase, dar, ele sunt mai exact depuneri de calciu si magneziu. OK. Si de ce trebuie sa nu mai avem aceste depuneri? In primul rand, daca dorim sa bem apa respectiva, cantitatea mare de calciu si magneziu nu este tocmai indicata. Si trecand la masinarii, aceste depuneri scurteaza durata de functionare a lor. Apa cu depuneri in exces de Ca si Mg se numeste apa "dura" datorita Ph-ului ridicat.
Cum "dedurizam" apa? Trebuie gasita acea metoda de a reduce cantitatea de Ca si Mg. Metoda cea mai populara este prin inlocuirea acestora cu ioni de sodiu ( Na ). Haideti sa vedem cum se face. Apa este trecuta printr-o sita de metal care contine depuneri de sodiu din ... sare. Astfel, sarea care contine sodiu, permite inlocuirea ionilor de Ca si Mg cu Na. Astfel, apa rezultata va avea un gust mai salciu dar problema duritatii ei este rezolvata.
Asadar, consumabilul utilizat de dedurizator este sarea. Pentru o casa medie, alimentarea se face o data la 6 luni - 1 an in functie de consum. Dedurizatorul are un display pe care putem vedea cantitatea de apa dedurizata. Montarea unui dedurizator de apa in carul unor amenajari interioare implica racordarea la circuitul de alimentare cu apa punandu-se in aval un filtru de apa mecanic sau de sistemul de purificare a apei prin osmoza inversa . Dar despre toate acestea, intr-un episod urmator de amenajari interioare si filtrare apa ...
Comentariu: De fapt e vorba de gh si kh.
Recomandari articole: dedurizare, apa si canalizare, bucatarie,
‹‹ Purificarea apei prin osmoza inversa
Filtrarea si purificarea apei ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!