renovat.ro

» » » » »


Design Interior - Cum mobilez un apartament


Atunci cand ajungem in etapa mobilarii apartamentului ajungem la intrebarea "ce mobila se potriveste?". Si asta doar daca am amanat acest moment la finalul lucrarilor de renovare si amenajare. Poate ca in mod deliberat procedam asa pentru a vedea la final in ce buget ne vom incadra pentru atingerea acestui obiectiv.

Cum mobilez un apartament
Design Interior -  Cum mobilez un apartament

Galerie poze
  • Cum mobilez un apartament
Galerie poze

Preturile la mobila difera in functie de producator, distribuitor sau daca este facuta la comanda. Toate aceste aspecte fiind analizate, design-ul mobilarii apartamentului este un lucru placut si antrenant.

Mai intai, pasul masurarii spatiului disponibil este esential. Cu un metru de tamplarire sau cu o ruleta mai moderna masuram lungimile si inaltimile peretilor camerelor. Unele camere pot fi dreptunghiulare, altele pot fi cu diferite forme. Ne va ajuta cu siguranta si planul apartamentului din cadastru. Pe o copie dupa acesta vom marca zonele in care ne dorim amplasarea. Aceste lucruri fiind facute incepem sa ne stabilim liniile principale pe care le vom urma. In general, trebuie sa asiguram calitatea, consistenta si potrivirea corpurilor de mobilier alaturi de iluminarea spatiului. Ne vom lasa creativitatea sa genereze idei. Vom dori crearea unui ambient de lucru pentru o viata sanatoasa si eficienta.

O problema esentiala in alegerea potrivita o reprezinta asortarea culorilor. De exemplu, daca pardoseala este acoperita cu parchet de culoare deschisa se va potrivi o mobila cu un contrast bun. Daca parchetul este de fag, patul poate fi acoperit cu un lac de culoare inchisa. Sau daca este facut din PAL si MDF, vom alege o melamina care sa imite lemnul de nuc. Toate aceste alegeri le vom face in concordanta cu gusturile personale si, de ce nu, dupa sfaturile si solutiile unui specialist.

Dupa ce am stabilit in ce dimensiuni trebuie sa ne incadram si ce culori vom alege mergem mai departe in a gasi un furnizor pentru aceste cerinte. Unde? Variantele sunt urmatoarele: magazine sau producatori de mobila modulara sau la comanda. In ambele cazuri vom analiza foarte atent calitatea produselor si preturile acestora. Trebuie sa includem in cazul al doilea si o marja de suplimentare de 20%. De asemenea vom verifica faptul ca montajul si transportul sunt sau nu incluse in pret.

A sozit ziua livrarii. Suntem foarte bucurosi! Dar iata ca a aparut ceva neasteptat! Unele corpuri nu incap in lift sau transportul pe scari este foarte dificil. In aceste cazuri se va apela probabil la solutia demontarii si remontarii lor ulterioare in camera destinatie.

Daca la transport nu au aparut zgarieturi ne putem declara multumiti. Ramane ca pe viitor sa avem grija sa intretinem mobila achizitionata. Si daca alti prieteni ne intreaba "cum se mobileaza un apartament" sa le putem da un raspuns in cunostinta de cauza.


Recomandari articole: amenajare apartament, mobile, interior,

‹‹ Design interior si Feng Shui

Modele de bai galbene. Culoare solara pentru un decor modern, plin de energie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro