renovat.ro

» » » » »


Design interior in stil vintage


Termenul "vintage" se foloseste din ce in ce mai mult in domenii precum moda, make-up, coafura, si mai ales in designul interior. Dar ce inseamna sa iti decorezi locuinta in stil vintage?

Design interior vintage mobila
Design interior in stil vintage

Galerie poze
  • Design interior vintage mobila
Galerie poze

Interpretarile mai generale includ tot ceea ce este vechi, de la decoratiunile gasite de podul bunicii pana la articolele decorative pe care le gasim in magazinele de antichitati. O alta interpretare, mai restrictiva, se refera la stilul anilor '40 si '50. Ceea ce este specific acestei perioade este faptul ca, imediat dupa razboi, oamenii reparau diverse obiecte si piese de mobilier, pentru a se folosi mai mult timp de ele. Ideea ca tot ceea ce se strica trebuie inlocuit cu ceva nou si ca "cine carpeste saraceste" a venit mult mai tarziu. Si iata ca acum a revenit in actualitate moda retro, sau vintage.

Mobila in stil vintage
Mobila in stil vintage

Sa vedem cum putem crea un interior vintage acasa. In primul rand, este important de stiut faptul ca acest stil nu este unul bine definit, ci un amestec. Orice interior modern poate fi transformat intr-unul retro adaugand cateva elemente specifice: obiecte vechi expuse intr-o vitrina, perdele si draperii inflorate, mobila pictata, tapet cu model floral, huse inflorate pentru canapea si fotolii, fete de masa brodate, tablouri ori fotografii de familie inramate, mobila cu aspect antichizat.

Tapet si oglinda vintage
Tapet si oglinda vintage

Desigur, totul trebuie armonizat din punct de vedere al culorilor si liniilor, pentru ca rezultatul sa fie un interior intim si confortabil. Corpurile de iluminat cele mai potrivite sunt lustrele gen candelabru, precum acest model din poza de mai jos.

Corpuri de iluminat in stil vintage
Corpuri de iluminat in stil vintage

In concluzie, ceea ce descrie cel mai bine stilul vintage in designul interior este pastrarea si reconditionarea pieselor de mobilier vechi, precum si folosirea unor culori calde, a accesoriilor cu model floral.


Recomandari articole: vintage, tapet, design,

‹‹ Montare mocheta | Cum se pune mocheta intr-o camera

Design interior dormitoare in alb si negru ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro