renovat.ro

» » » » » »


Design interior si Feng Shui


Feng Shui reprezinta incercarea omului de a intelege si a intra in rezonanta cu energiile planetei. Aplicat in design-ul interior, Feng Shui inseamna amenajarea locuintei in asa fel incat energia sa curga armonios, in concordanta cu obiectele decorative sau functionale, cu aranjarea mobilierului si cu personalitatea noastra. Totul incepe chiar de la constructia casei.

Design interior feng shui
Design interior si Feng Shui

Galerie poze
  • Design interior feng shui
Galerie poze

Firme mari, din Asia, dar si din America sau Europa se consulta cu un specialist Feng Shui inainte de a alege locul unde vor construi o cladire de birouri. Si arhitectura cladirii este importanta pentru ca energia sa circule in conformitate cu principiile Feng Shui.

Ideogramele chineze pentru Feng Shui inseamna Vant si Apa, doua forme ale energiei vitale, una invizibila si cealalta vizibila. Insasi viata pe planeta Pamant depinde in mod esential de aceste doua elemente - aer si apa.

Ca sa intelegem mai bine ce inseamna Feng Shui, haideti sa incercam sa raspundem la cateva intrebari: Cum ne simtim stand pe un taburet de bucatarie    mic in mijlocul unei camere cu mobila masiva si aglomerata? Dar intr-un fotoliu mare, comod si cu spatar inalt? De ce sunt pedepsiti copiii sa stea la coltul camerei? Un taburet este un scaun practic si potrivit pentru mobila de bucatarie, insa nu ofera nici un fel de sprijin coloanei vertebrale, de aceea ne vom simti vulnerabili, iar daca mobila din jur este impunatoare, atunci cu siguranta sentimentul de apasare va fi mai accentuat. In schimb fotoliul cu spatar inalt ne va da un sentiment de putere si siguranta, fiind potrivit in camerele de studiu, mobilierul de birou sau sali de sedinte. Copiii pusi sa stea la colt au fata catre doi pereti inalti si spatele catre camera. De aceea, se pot simti intr-o situatie ce nu le ofera alta iesire decat a ceda si a-i asculta parinti.

Toate sentimentele de confort sau disconfort pe care le incercam in diverse locatii, in functie de design-ul interior, isi pot gasi o explicatie in Feng Shui. Filosofia chineza considera ca energia trebuie sa curga lin, pasnic, fara a "da buzna" intr-o incapere. Liniile sa fie curbe si placute, camerele aerisite. Usile de exterior si ferestrele sunt punctele de comunicare cu exteriorul, dar si locuri prin care energia patrunde sau iese din casa. Oglinzile reprezinta un punct de iesire a energiei si nu trebuie asezate in fata usii, deoarece energia va iesi mult prea repede din camera.

Este bine sa avem suficient spatiu in incaperi, sa ne ferim de imbacseala, pentru ca altfel energia stagneaza. Nici una din situatii nu este benefica pentru om si pentru sanatate. Daca dorim sa asezam o masa de sufragerie in mijlocul camerei, atunci aceasta trebuie sa fie ovala sau rotunda, fara colturi, deoarece mijlocul camerei este locul spre care se indreapta cel mai des privirea, iar colturile si obiectele ascutite sunt mult prea agresive si intrerup cursul lin al fortelor energetice.

Feng Shui aplicat in design-ul interior inseamna respectarea anumitor principii de amenajare si decorare a interiorului in functie de tipul si functionalitatea camerei: de exemplu, in bucatarie, elementul predominant este focul, in baie - apa. Trebuie sa stim ca, in filosofia chineza, exista cinci elemente care stau la baza vietii: apa, lemnul, focul, pamantul si metalul, aflate in interactiune. In design-ul interior, este indicat sa alegem si culorile in functie de elementele predominante in fiecare camera.

V-ati intrebat vreodata cum reusesc pasarile calatoare sa se orienteze in spatiu, desi zboara pe distante foarte mari, de pe un continent pe altul? Se pare ca ele reusesc sa simta campul magnetic invizibil ale Pamantului. Aparent, omul a pierdut capacitatea de a se orienta dupa aceste energii telurice, insa prin Feng Shui ar putea sa le redescopere.


Recomandari articole: feng shui, stiluri design interior, amenajare apartament, interior,

‹‹ Tendinte in designul interior urban

Design Interior - Cum mobilez un apartament ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro