renovat.ro

» » » »


Design-ul pentru mobila de bucatarie


Chiar daca pare un lucru simplu, alegerea unui design potrivit pentru mobila de bucatarie nu este intotdeauna un lucru tocmai usor. Ca etapa, design-ul reprezinta alegerea unei idei si transpunerea ei pe hartie sau cu ajutorul unui software de proiectare de mobila si amenajari interioare. Sa parcurgem impreuna pasii pentru alegerea unui design potrivit.

Idee de design pentru mobila de bucatarie alba
Design-ul pentru mobila de bucatarie

Galerie poze
  • Idee de design pentru mobila de bucatarie alba
Galerie poze

Mai intai de toate trebuie sa masuram cat mai exact zona de amplasare. Vom tine cont de spatiile lasate pentru trecerea tevilor de gaz si apa. Daca avem nevoie de curent electric pentru hota sau aragaz trebuie sa alegem o solutie pentru circuitul electric. Cu o ruleta, de preferabil de 5m, masuram lungimea si latimea bucatariei. Din punct de vedere al inaltimii, inaltimea uzuala a camerei de apartament la bloc este de 2.6m. Pentru alte imobile aceasta poate sa difere. Daca peretele nu este placat cu faianta de bucatarie pana in tavan, masuram distanta de la ultimul rand de faianta pana la tavan. Vom incerca sa plasam corpurile suspendate dupa acest rand de faianta.
Un alt aspect important in design-ul mobilei de bucatarie este amplasarea aragazului si a hotei. De obicei, aragazul este amplasat in imediata apropiere a ferestrei sau a tevii de gaz. Nu este o constrangere majora insa daca dorim sa fie asezat in alta parte implica alte costuri de racordare la gaz. Pe langa acest aspect, apare si o problema a gurei de aerisire pentru hota. Fiind amplasata deasupra aragazului, hota are de obicei nevoie de o conectare cu tubulatura catre exterior. Tubulatura poate fi metalica sau de plastic. Din hota se porneste cu tubulatura metalica flexibila. In cazul coturilor si lungimilor mai mari se poate continua cu tubulatura de aerisire de PVC. De-a lungul tubulaturii se pot monta ventilatoare suplimentare. Daca nu avem spatiu pentru tubulatura, exista si hote cu filtru de carbon care retin vaporii de apa si ulei si fumul de la prajeli si gratare. Deocamdata atat despre hota.
Tot acum trebuie sa ne hotaram asupra stilului abordat. Putem alege un stil modern cu materiale noi de tipul MDF, aluminiu si geam sablat. Sau, pentru o pensiune turistica, se va potrivi stilul rustic cu modele populare si cu realizarea ei din lemn masiv. Inglobarea frigiderului in mobila se practica mai ales la bucatariile moderne si de lux. La cele clasice, linia alba a electrocasnicelor permite o integrare frumoasa cu orice model.

Dupa ce avem toate dimensiunile masurate, trecem la hartie si creion. Si pentru cei mai legati de calculator, la o aplicatie software de design interior. Trasam camera de bucatarie, si prin patrate sau dreptunghiuri ocuparea acesteia cu mobilier. Software-urile de modelare si design permit vizualizari 3D, imaginea fiind mult mai relevanta. Acum este momentul ajustarilor. Putem mari sau micsora corpurile de mobilier. Este bine sa acordam mai mult timp acum pentru a nu avea placuta surpriza la momentul montarii ca nu incape mobila in bucatarie. Cu planul pe hartie sau tiparit la imprimanta incepem cautarea produsului potrivit. Ca optiuni sunt cumpararea unor modele deja existente sau apelarea la producatorii de mobila de bucatarie la comanda. Mult succes!

Intrebari si raspunsuri despre design-ul pentru mobila de bucatarie:

Intrebare: Din punctul d-voastra de vedere, la o gresie si o faianta gen rustica, ce gen de mobila de bucatarie s-ar potrivi? Va multumesc anticipat!

Raspuns : Depinde ce intelegeti dvs. prin gen rustica. Totusi, presupun ca merge o mobila in acelasi stil, mai rustica, sau mai spre clasic, eventual cel mult un stil modern de inspiratie clasica. In nici un caz ceva foarte modern.


Recomandari articole: mobila bucatarie, design,

‹‹ Mobilier bucatarie - modele chiuvete de inox

Mobila de bucatarie din PAL si MDF | Ce inseamna PAL si MDF ? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro