renovat.ro

» » » » » » »


Ce trebuie sa stim despre pardoselile epoxidice decorative + imagini


Pardoselile epoxidice au inceput sa fie din ce in ce mai folosite pentru finisarea locuintelor rezidentiale, inlocuind cu succes gresia, marmura, granitul sau alte feluri de pardoseli.

Camera de zi open space cu pardoseala alba turnata cu rasina
Ce trebuie sa stim despre pardoselile epoxidice decorative + imagini

Galerie poze
  • Camera de zi open space cu pardoseala alba turnata cu rasina
  • Bucatarie moderna cu pardoseala epoxidica
  • Demisol modern cu podea decorativa cu rasini
  • Demisol placat cu pardoseala turnata cu rasini epoxidice
Galerie poze
  • Hol de intrare cu trepte placate cu rasina epoxidica
  • Pardoseala in nuanta neutra realizata din rasina epoxidica turnata
  • Pardoseli epoxidice informatii si imagini

Ceea ce se cunoaste mai putin este existenta unor pardoseli epoxidice decorative , despre cat de rezistente sunt ele si cat de frumos arata in amenajarile unor interioare moderne. Pe scurt as dori sa trec in revista cateva dintre cele mai importante avantaje ale acestor tipuri de pardoseli executate prin turnarea rasinilor epoxidice:

Inspiratie: Placi decorative din ciment - pardoseli unice cu modele colorate

- Rezista foarte bine in timp, la socuri mecanice, si la zgarieturi
- Se intretin usor si in caz de nevoie de repara la fel de usor
- Sunt impermeabile - ceea ce le face potrivite pentru bai, bucatarii, beciuri dar si in alte spatii cu umezeala ridicata.
- Rasinile epoxidice sunt disponibile intr-o foarte mare varietate de culori, putand fii combinate in functie de dorinta si imaginatia clientului final obtinandu-se pardoseli unice unele cu efect 3D.
- Asemenea parchetului, o pardoseala epoxidica este o pardosela calda, spre deosebire de cele placate cu piatra, gresie, marmura. In plus poate fi aplicata fara nicio problema peste instalatiile de incalzire prin pardoseala de orice tip : electrica sau termica.

Inspiratie: Pardoseli epoxidice decorative 3 D

La prima vedere montarea unei astfel de pardoseli pare simplu de executat insa din pacate nu este chiar asa. Daca nu veti apela la persoane cu experienta in acest domeniu va puteti alege cu o pardoseala prost turnata pe care nu o veti mai putea repara in niciun fel.

In continuare va voi prezenta ceea ce trebuie evitatati si sa urmariti in cazul mesterilor care va monteaza o astfel de podea pentru ca in final sa aveti o pardoseala epoxidica decorativa perfecta.

In primul si in primul rand calitatea si rezistenta suprafetei pe care va fi aplicata pardoseala decorativa turnata este elementul cheie care poate sta la baza unui rezultat de calitate sau din contra la baza unui esec. Daca aveti o sapa de proasta calitate - care se sfarama sau este casanta trebuie sa o reparati sau sa turnati una noua, pentru ca altfel dupa aplicarea rasinii aceasta se va desprinde cu bucati din sapa.

Apoi, suprafata pe care va fi aplicata rasina epoxidica trebuie sa fie plana, uscata, curata si fara niciun fir de praf.
Inainte de aplicarea rasinii vom verifica umiditatea. Ne vom asigura ca suprafata este perfect uscata pentru in caz contrar rasinile epoxidice nu vor face  priza la suprafata.

Trebuie sa ne asiguram ca suprafata suport va fi perfect degresata, pentru ca orice urma de grasime va impiedica o buna aderenta.
Inainte de turnarea propriu zisa trebuie folosit un grund corect care are rolul de baza. Din nou alegerea unui tip nepotrivit de grund poate avea rezultate dezastruoase.

Inspiratie: Pardoseli pentru bucatarie - care sunt cele mai bune tipuri

In rasina epoxidica , inainte de turnare, se adauga o substanta speciala cu rol de intarire care trebuie foarte bine amestecata. De cele mai multe ori apare cazul in care cele doua subtante sunt dozate incorect si in acest caz rezulta o podea lipicioasa care nu poate fi folosita.

Recomandare: Alegere si asortare plinte decorative parchet

Rasinile epoxidice pot fi aplicate pe multe tipuri de suprafete: beton, sticla, piatra, gresie, insa nu pot fi aplicate pe suprafete suport din lemn deoarece acesta in timp lucreaza aparand dilatarea sau comprimarea. Deoarece dupa uscare rasina isi piede flexibilitatea, fiind aplicata pe un suport care lucreaza , in timp vor aparea fisuri.

Inspiratie: Pardoseli din lemn pentru baie - spatii moderne, calde si naturale

Aceste pardoseli decorative sunt potrivite nu numai pentru spatiile cu umezeala cum aminteam la inceputul articolului ci pot fi turnate in orice incapere din casa chiar si in camera copilului. Va invit in cele ce urmeaza sa vedeti galeria de imagini pentru a va inspira.


Recomandari articole: rasini epoxidica, podea, solutie, sapa, lacuri si vopsele,

‹‹ Pardoseli epoxidice decorative ce prind viata datorita tehnologiei 3D

Cum sa iti faci o mini-gradina la tine acasa ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro