renovat.ro

» » »


Despre riscurile ocupationale din constructii


Cand vine vorba de siguranta la locul de munca, putine domenii de activitate ridica probleme precum munca in constructii. Desi activitatile prestate variaza, riscurile ocupationale nu trebuie ignorate, precum si prevenirea acestora. Conform statisticilor europene pe anul 2015, 12.5 % dintre accidentele de munca au avut loc in industria constructiilor.

Echipamente protectie
Despre riscurile ocupationale din constructii

Galerie poze
  • Echipamente protectie
Galerie poze





Utilizarea gresita sau nepurtarea imbracamintei si incaltamintei de protectie au constituit cateva din cauzele acestor accidente. Riscurile sunt variate, in functie de activitatea prestata, dar echiparea corespunzatoare poate preveni o gama larga de pericole.

Imbracamintea de protectie este menita sa protejeze lucratorul la abraziune, zgariere sau contactul cu diverse substante daunatoare cu care ar putea avea contact in mediul de lucru. De aceea, imbracamintea de protectie din material rezistent este o alegere potrivita. Bumbacul de inalta densitate sau tercotul cu intarituri sunt materialele cel mai des utilizate. Cusaturile duble sau triple, capsele si fermoarele durabile precum si numarul de buzunare sunt elementele esentiale ale imbracamintei de protectie.

Incaltamintea de protectie joaca de asemenea un rol important in pastrarea sigurantei la locul de munca. Bombeul de protectie, metalic sau compozit, este o cerinta esentiala pentru incaltamintea de protectie pentru munca in constructii. Protectia la impact este in topul prioritatilor, daca manevrarea obiectelor grele prezinta riscuri de accidentare.

De asemenea, lamela antiperforatie protejeaza impotriva cuielor, cioburilor sau altor obiecte ascutite care pot accidenta piciorul utilizatorului. Pentru munca in constructii, incaltamintea de protectie trebuie sa beneficieze de o talpa rezistenta la abraziune dar si la contactul cu acizi sau hidrocarburi, cu o buna aderenta in orice conditii. De aceea, talpa incaltamintei de protectie este realizata din diferite tipuri de poliuretan sau cauciuc nitrilic durabil.

Nu in ultimul rand, fetele impermeabilizate sunt un alt element indispensabil muncii pe santier. Contactul cu praful, murdaria si umezeala pot crea disconfort la munca indelungata. Fetele din piele spalt sau neteda sunt o solutie eficienta, oferind atat flexibilitate cat si protectie la intemperii. Intretinute cu grija, atat imbracamintea cat si incaltamintea de protectie pot oferi confort si siguranta pe termen lung, chiar si in cele mai grele conditii de pe santier.


Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Constructie casa pe teren ingust - aspecte importante bine de stiut

Modele de case rustice care te vor inspira sa traiesti traditional ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro