renovat.ro

» » » » » »


Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren


Izolarea cu polistiren in interiorul casei nu duce in timp la depolimerizarea polistirenului, care este cancerigen pentru locuitorii locuintei? Multumesc!

Dezavantaje izolatie interioara cu polistiren
Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren

Galerie poze
  • Dezavantaje izolatie interioara cu polistiren
Galerie poze






Raspuns : Izolarea interioara cu polistiren nu este indicata datorita faptului ca, in urma unui calcul, punctul de roua pica la interior, ceea ce inseamna aparitia igrasiei. Termoizolarea exterioara este cea mai indicata, cu un polistiren expandat de 10 cm.
Dar pentru cazurile in care nu se poate lucra pe exterior - etaje superioare la blocuri -, se face uneori izolarea interioara, pentru confortul termic al locatarilor, in ciuda aparitiei igrasiei si a mucegaiului si a faptului ca este afectata si structura peretelui.
Nu cunosc conditiile in care se intampla depolimerizarea polistirenului de care spuneti dvs. Dar ideea este ca peste polistiren urmeaza tencuiala armata, gletul, amorsa si vopseaua, sau alt finisaj. Prin toate straturile acestea polistirenul nu va mai afecteaza sanatatea. Dar cum spuneam mai sus, este cel mai indicat sa fie folosit la exterior.

Intrebare: Am cumparat o garsoniera si are un perete exterior intre blocuri si nu este izolat, as dori sa il izolez pe interior, dar nu stiu cu ce, pentru ca celalalt perete si cel de la bucatarie il voi izola pe afara cu poliestiren de 10 cm. Care este varianta cea mai buna, ca poliestirenul am inteles ca este cancerigen, in timp si risc sa fac igrasie? Varianta cu vata minerala si rigips cum este?
Va multumesc anticipat!

Raspuns : Asa se spune, ca polistirenul este cancerigen. Eu nu ma aflu in posesia unor date stiintifice care sa confirme sau sa infirme acest lucru.
Varianta de termoizolare interioara cu vata minerala si rigips este si ea eficienta, doar ca putin mai costisitoare decat cea cu polistiren (cea mai accesibila varianta din punct de vedere financiar).
Riscul aparitiei igrasiei apare la orice varianta de termoizolatie interioara, termoizolatia exterioara fiind cea mai indicata pentru zona tarii noastre.
Mai sunt si alte variante de termoizolare interioara de ultima generatie, cum ar fi de exemplu sistemul aktivtherm interior, sau izolatiile cu spuma poliuretanica.

Intrebare: Tavan fals: rigips verde, folie antivapori, rigips verde pe structura metalica plafon beton, fara vata, bai suprapuse, mansarda neamenajata, pod neizolat, baile nu au nici un perete exterior, casa anvelopata cu poliestiren de 5 cm. Ce probleme ar exista, mucegai, condens, etc? Cu multumiri!

Raspuns : Problemele sunt multiple, daca am inteles eu bine din descrierea sumara pe care ati facut-o, si toate sunt importante.
Baile au nevoie de aerisire, neaparat, deoarece se va face condens si in timp mucegai. Daca nu exista nici un perete exterior, puteti opta pentru o ventilatie mecanica, puteti sparge placa si crea un fel de ghena de ventilatie, de tipul celor de la bloc, cu aerisiri mecanice pentru ambele bai, astfel incat aerisirea sa ajunga spre exterior, ca un horn.
Tavanul nu este termoizolat, nici acoperisul; rezulta pierdere de caldura prin plafon, deci trebuie neaparat termoizolat acoperisul.
Deasemenea pierderile de caldura se fac si prin pereti, deoarece polistirenul de 5 cm grosime este prea subtire. Va sfatuiesc sa suplimentati cu inca un strat, tot de 5 cm.

Intrebare: Stau la casa construita de 2 ani. Am izolat-o la exterior cu polistiren expandat. In pod, sub tabla am pus folie anticondens, vata minerala cu aluminiu si osb. Este corect daca as pune polistiren pe peretii interiori din pod (in pod nu am calorifer pentru incalzit). Daca nu, ce pot pune?

Raspuns : Daca peretii sunt izolati pe exterior pana la acoperis, atunci izolarea interioara a podului nu-si mai are rostul. Si chiar daca acesta nu este cazul, corect este sa continuati termoizolatia pe exterior astfel in cat sa includa si peretii podului.


Recomandari articole: izolatie, termosistem, polistiren, materiale de constructii,

‹‹ Hidroizolatii Case

De ce apare igrasia? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Radu a scris:

Buna ziua. Stau la un apartament etaj 8 din 8. Izolatia exterioara nu se poate lua in calcul. Toti spun sa nu folosesc polistiren la izolatia interioara pentru ca schimba punctul de roua la interior si apare mucegai. In momentul actual nu am probleme cu umezeala. Ce parere aveti cu izolatia interioara cu BCA Multipor pe tavan si peretele exterior (se foloseste la cladiri monument unde nu poti schimba fatada), se poate aplica si pe tavan? Sau de gletul aktivtherm, este eficient? A incercat cineva? Sau nimeni nu vorbeste de polistirenul extrudat, nu e mai bun? Multumesc.

Romulus a scris:

Orice polistiren se amorseaza astfel devine netoxic iar ìn Suedia am izolat casele atat la exterior cat si la interior cu polistiren

Cristian Negru a scris:

Va salut si va cer ajutor disperat ,un sfat.Am renovat peretii interiori la doua camere si un hol la o casa batraneasca de la tara,mai exact i-am izolat cu polistiren expandat de 2cm.timp de doi ani nu am avut nici o problema.Di pacate casa nu e locuita si iarna nu se face foc.Din pacate au inceput sa se ude peretii incepand de la podea si a urcat umiditatea cam la 1m,si ce e mai grav de la an la an se extinde cu cca 20 cm.Se pare ca polistirenul nu lasa peretii sa respire dar in acest caz ma intreb de ce nu s-au udat de la tavan.Ce solutie imi recomandati dar sa nu fie nevoie sa dau jos izolatia? Va multumesc anticipat!

Pasca Marius a scris:

Ma numesc Marius , am o casa de locuit cu 2 camere la parter si 1 la etaj . As dori sa precizez ca peste o camera, este turnat planseu de beton, deoarece deasupra se gaseste camera. Peste cealalta camera de la parter, este construit pod cu grinzi de lemn. As dori sa va spun ca, camera cu planseu este mult mai rece pe timp de iarna ca si cealalta cu pod. Credeti ca prin planse se risipeste caldura? Daca as folosi polistiren de 3-5 mm NUMAI pentru tavan ar fi rentabil? Sau ar fi alte metode de izolatie, fara a include varianta cu vata minerala si rigips , nu prea suntem adeptii produselor nocive. Va multumesc anticipat. Astept un raspuns de la dvs. Marius Pasca.

Nan a scris:

Pasca Marius , prin beton se pierde mai multa caldura decat prin lemn deoarece betonul este mult mai poros, izoleaza cu polistiren extrudat de 20mm.

Nan a scris:

Vb din experienta!

Iulian a scris:

Negru Cristian ! Sunt mai multi factori care duc la aceasta cauza .1) izolatie necorespunzatoare intre bca,caramida,boltari si fundatie (inainte de izolatie nu apare pt ca peretele se usca mai repede neavand polistiren pe el ).2)izolatie executata incorect (pusa pe copci) pt polistiren expandat se foloseste un material mai imbunatatit de lipire , placile de polistiren se imbina intre ele la interior pt a nu exista spatiu de transmitere a umiditati si se lipeste placa pe toata suprafata ei. 3) termopanele opresc circulatia aerului si lipsa calduri duc la condes. La tine problema cred ca este la problema nr 1, pt ca umiditatea si mucegaiu apare de obicei intre tavan si perete (la colturi) ca sfat gaseste o cale de aerisire cat timp nu locuiesti acolo .

Bogdan a scris:

Buna ziua. Doresc să izoleze podul casei cu polistiren 8cm eps80 sau 100 după care sa adaug folie anticondens , folie aluminiu și lambriu PVC. Pe acoperișul la casa avem lindab ,folie anticondens și 3 geamuri velux. Ce părere aveti ? Este bine din toate punctele de vedere? Mulțumesc.

TATIANA a scris:

Buna ziua.Stau la et 4 bloc din 4 etaje. Tavanul in camere sunt foarte strambe si ma gandeam sa pun tavan fals .Dupa ce am citit raspunsurile dnv. si am aflat ca este toxic ,va intreb cum pot sa remediez aceasta problema fara a imi afecta sanatatea . Multumesc anticipat!

Zaharia Valentin a scris:

O mare prostie cum că nu este indicat să se folosească polistiren la interior. Se poate folosi și la exterior și la interior, însă doar cel expandat. Trebuie însă un strat exterior suficient ca punctul de rouă să nu se formeze la interior. Se poate verifica aceasta simulând straturile peretelui in ubakus.de

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro