renovat.ro

» » » » »


Dormitoare cu dressing si baie - idei originale de amenajare


In ultima vreme este foarte modern ca dormitoarele matrimoniale sa aiba in dotare o baie generoasa precum si un dressing incapator. Daca doriti idei si surse de inspiratie pentru o astfel de amenajare , poate ca ar trebui sa va ganditi si la un dormitor open space care sa le aiba pe toate in el.

Baie cu parchet din lemn integrata cu dormitorul
Dormitoare cu dressing si baie - idei originale de amenajare

Galerie poze
 • Baie cu parchet din lemn integrata cu dormitorul
 • Baie open space catre dormitor matrimonial cu dressing
 • Baterie moderna pentru cada de baie
 • Dormitor open space cu dressing si baie
Galerie poze
 • Plan dormitor matriamonial open space cu baie si dressing
 • Dormitor cu baie integrata
 • Amenajarea unei bai cu cada ovala si chiuveta alba suspendata
 • Baie amenajata in dormitorul matrimonial cu dressing
 • Baie cu cada in aceeasi camera cu dormitorul matrimonial
 • Model modern de chiuveta de baie
 • Plan al dormitorului matrimonial cu baie si dressing
 • Dormitor cu baie

Pentru astazi va propun doua astfel de idei de amenajare tare originale si interesante. Prima idee este un dormitor open space in care prin incorporarea baii si a dressingului s-a reusit sa se creeze o atmosfera unica - plina de lumina si foarte calda datorita naturaletii lemnului folosit pentru decorare.

Vezi si: Dressinguri spatioase si elegante

Proprietarii si-au dorit nespus sa admire frumusetea gradinii din fiecare colt al casei , astfel ca punctul de plecare pentru amenajare a fost folosirea cate mai eficienta a luminii naturale. Arhitectii insarcinati cu materializarea acestei dorinte au proiectat niste ferestre foarte mari prin care sa poata patrunde cat mai bine razele soarelui.

Atmosfera calda si foarte primitoare din baie a fost creata cu ajutorul amestecului de pereti placati cu piatra pe jumatate in timp ce pentru cealalta jumatate a fost aplicata marmura, cu ajutorul tocariei usilor si ferestrelor din lemn de stejar auriu care se asorteaza cu pardoseala din lemn masiv , cu grinzile cu care este placat tavanul dar si cu majoritea pieselor de mobilier si accesoriilor decorative.

O baie pentru doua persoane
Martha si Francisco, proprietarii, avand programe asemanatoare , aveau nevoie de baie in acelasi timp ceea ce era un mare impediment. Asta pana au fost duplicate toate elementele. In consecinta baia este dotata cu o masca cu doua lavoare, iar dressingurile sunt de fapt doua dulapuri asezate fata in fata, cate unul pentru fiecare dintre soti.

Practic si estetic
Fiind vorba despre o dispunere open space si pentru ca se dorea totusi un anume grad de intimitate, toaleta a fost asezata in fata cabinei de dus fiind mascata si delimitata de restul incaperii printr-un mic perete despartitor realizat din acelasi lemn ca si parchetul.

Cada, care foloseste spatiul de sub fereastra a fost imbracata intr-o masca din marmura , accentuandu-se astfel prezenta ei si in acelasi timp devenind foarte practica pentru depozitarea diverselor articole pentru igiena. Covoarele au rol de delimitare a spatiilor facand totodata si tranzitia catre zona de dormitor.

A doua idee pentru amenajarea unei astfel de incaperi este de fapt o baie ascunsa de tablia patului din dormitor.Punctul de plecare pentru aceasta amenajare este o mica partitie in mijlocul camerei avand dublu rol: de tablie de pat pe de o parte si pe de alta de perete suport pentru cada.

Este un dormitor spatios ce are integrate un dressing si o baie complet echipata. Acesta a fost visul proprietarilor pe care arhitecta Cristina Balet a fost insarcinata sa il materializeze prin unirea a doua camere mici si decorarea unui spatiu comun.
Pentru a nu realiza o baie de dimensiuni prea mari, s-a optat pentru un plan deschis fiind folosid un singur perete despartitor intre zona lavoarului si zona de toaleta ce contine; toaleta , bideul si cabina de dus. Cada a fost instalata solitar in mijloc , iar problema dressingului a fost rezolvata prin amplasarea unui dulap cu usi glisante pe un intreg perete.

S-a dorit obtinerea unei senzatii de continuitate a unui spatiu mare si s-a si obtinut acest efect prin tonurile de gri si alb din baie si dormitor. Mobila facuta pe comanda cu fronturi lucioase a rezolvat fara nicio problema spatiile de depozitare - totul fiind la locul sau. Pardoseala din stejar albit aduce o nota de caldura atat de necesara acestei incaperi.


Recomandari articole: amenajare baie, idei dormitoare, dressing,

‹‹ Panze de umbrire - UITE DE CE SUNT o solutie estetica si practica pentru infrumusetarea teraselor si gradinilor

O cabana din lemn rustica, cu note romantice - Superba destinatie pentru vacanta perfecta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro