renovat.ro

» » » » » »


Dressing sau dulap cu usi glisante pentru mobila de dormitor - modele indispensabile in orice casa


De ce am ales acest subiect? Pentru ca de multe ori avem nevoie sa cumparam un dulap de dormitor sau pentru dressing, sau sifonier in terminologia mai veche, si avem nevoie de o idee.

Dulap cu usi glisante pentru dormitor
Dressing sau dulap cu usi glisante pentru mobila de dormitor - modele indispensabile in orice casa

Galerie poze
 • Dulap cu usi glisante pentru dormitor
 • Dressing dormitor cu usi glisante
 • Dressing usi glisante oglinzi
 • Dulap cu 3 usi culisante cu oglinda
Galerie poze
 • Dulap cu 4 usi glisante
 • Dulap dressing usi glisante
 • Dulap haine usi culisante
 • Dulap tip dressing
 • Mobila dressing
 • Model mobila dressing
 • Modele dressing

Atunci cand spatiul in dormitor este limitat avem de rezolvat urmatorul aspect: usile dulapului trebuie sa se poata deschide fara a lovi patul sau alta mobila. Dar oare nu exista si alta solutie? Ba da! Se numeste dulapul cu usi glisante. Sa vedem la ce se refera.

Vezi si: Dressinguri spatioase si elegante

De multe ori am observat ca in anumite spatii publice usile se deschid prin glisarea lor in lateral. De ce? Pentru ca astfel se economiseste spatiu si se poate trece mai usor prin dreptul lor. Daca ani de-a randul aceasta tehnologie a fost folosita doar in scopuri industriale sau publice, iata ca a venit randul sa intre direct in casele noastre. In componenta dressingului sau a dulapului cu usi glisante.

Inspiratie: Livinguri cu usi glisante - idei minunate de amenajare

Ce modele de dulapuri putem alege?

Mai intai, o clasificare este dupa numarul de usi glisante. Exista dulapuri cu 2 sau cu 3 usi glisante. In cazul modelului cu 2 usi, dulapul este impartit in doua corpuri verticale. In cazul celor cu 3 usi, impartirea se face in 3. Latimea unui corp este egala cu latimea unei usi.

Inspiratie: Idei amenajare si organizare dressing

Dar ce model este mai bun?


Depinde ce inseamna mai bun pentru fiecare. Daca vrem o manevrare mai directa si un raft mai lat alegem varianta cu 2 usi. Daca vrem rafturi mai inguste si o rigidizare interioara sporita alegem modelul cu 3 usi. Pentru modelul cu 2 usi exista posibilitatea curbarii panoului superior in cazul depozitarii suplimentare pe acesta. Dar efectul poate fi mult redus prin folosirea unui blat mai gros sau prin dublarea acestuia inaintea depozitarii. In privinta aspectului estetic, putem alege un dulap cu usi glisante cu oglinzi.

Ce fel de sina se foloseste la usi.

Sinele pot fi din aluminiu sau PVC. Sinele din PVC au un pret mai scazut, cele din aluminiu un pret mai mare. Ca tehnologie de realizare, in partea superioara care ghideaza usa, sina este in forma de U intors in jos, iar in partea pe care se sprijina usa poate fi in forma de U sau in forma unei sine tip bara.

Recomandare: Lustre dormitor - modele pentru orice stil

Ce materiale se folosesc la realizarea dulapului cu usi glisante?

In primul rand se foloseste binecunoscutul PAL. El poate fi finisat prin melaminare sau prin furniruire. In primul caz, PAL-ul melaminat are un pret mai scazut. Canturile pot fi din melamina sau ABS. Daca usa este din MDF atunci nu se mai foloseste cant aplicat. Dar de asemnea dulapul poate fi realizat din lemn masiv in spate folosindu-se placaj. Lemnul masiv este de asemnea furniruit, baituit si lacuit. Dar bine inteles, dulapurile de lemn masiv vor fi si mult mai grele.

Am descris pe scurt cu cate usi se fabrica dulapurile cu usi glisante, ce fel de sine folosesc si din ce materiale sunt fabricate. Despre dimensiuni, rafturi si design in urmatoarele episoade de amenajari si decoratiuni interioare.


Recomandari articole: pal, dulapuri, dressing, DIY,

‹‹ Mobila de dormitor pentru tineret cu pat din lemn si PAL

Montarea unui cadru de sifonier pentru dormitor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro