renovat.ro

» » » » » » »


Dulapuri pentru dormitor - optiuni de amenajare si organizare


Amenajarea oricarui dormitor trebuie sa tina cont de dimensiunile patului dar si de celelalte piese de mobilier din camera. Un dormitor de apartament este de obicei camera in care se gasesc si dulapuri mari atat pentru hainele mai groase de iarna cat si pentru cele mai subtiri pe care le purtam in anotimpurile mai calduroase.

Dormitor cu dulap mascat de perete
Dulapuri pentru dormitor - optiuni de amenajare si organizare

Galerie poze
 • Dormitor cu dulap mascat de perete
 • Dormitor elegant cu perete fals in fata dulapului
 • Dormitor mic cu dulap in spatele patului
 • Perete fals in dormitor
Galerie poze
 • Perete fals in fata dulapului
 • Schita amenajare dormitor
 • Schita amenajare moderna dormitor
 • Schita dormitor cu perete de mascare dulap
 • Schita dormitor cu perete fals
 • Idee mascare dulap dormitor cu structura din rigips
 • Dulap dormitor mascat de perete rigips

Designul si materialele din care sunt facute dulapurile vor influenta decorul dormitorului astfel ca multe persoane aleg un mobilier mai scump care este mai elegant. O alta optiune este mascarea dulapului din dormitor prin amenajarea unei perete fals in dreptul acestuia. In continuare va vom prezenta cateva schite si fotografii cu idei de mascare a dulapului din dormitor care speram sa va placa si sa va inspire.

Inspiratie: Mobila dormitor tineret - dulap usi glisante cu oglinzi

Amenajarea unui perete fals in dreptul dulapului va trebui sa tina cont de configuratia dormitorului si de amplasarea patului si a celorlate piese de mobilier. Pentru ca dulapul sa primeasca putina lumina naturala si cel mai important aer pentru a nu se forma mucegai, peretele va putea avea inaltimi diferite dar nu va fi pana in plafon. Asigurarea unui nivel optim de lumina se va putea face prin adaugarea unor spoturi in tavan dar si a altor corpuri de iluminat precum lampi de plafon de mici dimensiuni.

Peretele fals poate avea o forma dreptunghiulara simpla sau poate avea o forma neregulata, cu o margine mai joasa care va putea fi folosita ca un suport pentru o veioza sau alte obiecte decorative. Acest perete va putea sa aiba aceeasi culoare cu restul incaperii sau il veti putea varui intr-o culoare diferita pentru a crea un contrast in camera. Daca alegeti aceeasi nuanta cu ceilalti pereti, incercati sa il decorati cu tablouri sau rame foto sau puteti folosi alte obiecte decorative dispuse pe rafturi suspendate.

Inspiratie: Dressing sau dulap cu usi glisante pentru mobila de dormitor - modele indispensabile pentru orice casa

Veti avea astfel la dispozitie doua optiuni de amenajare a unui astfel de dormitor cu un perete fals in dreptul dulapului:

1.    Patul lipit de peretele fals - intr-o astfel de amenajare capul patului va trebui sa fie lipit de peretele fals astfel ca va trebui sa aveti o tablie inalta din lemn sau una imbracata intr-o tesatura moale.

2.    Peretele fals si dulapul vor fi pe una din lateralele patului, pe cealalta laterala fiind peretele cu fereastra. Aceasta amenajare se potriveste in dormitoarele mai lungi pentru a putea folosi si alte piese de mobilier precum o comoda, o masuta de cafea sau un fotoliu.

Recomandare: Ancorarea unui dulap in perete - cum se executa eficient

Speram ca v-au placut aceste idei de amenajare a unor dormitoare de apartament si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza designurile interioare ingenioase si moderne.Recomandari articole: mobila dormitor, dressing modern, amenajare dressing, organizare, idei mascare,

‹‹ Case cu mansarda - avantaje, dezavantaje, sfaturi de amenajare si proiecte inspirationale

Panouri, placi sau lambriu din PVC pentru tavanul bucatariei - sunt bune sau nu? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro