renovat.ro

» » » » » » »


10 idei de dulapuri pentru mansarda sau sub scara - Idei practice si moderne pentru un tavan inclinat


Desi foarte multe persoane se plang ca nu le ajuge spatiul de depozitare, exista diferite spatii in orice casa care raman nefolosite. Astfel de spatii sunt cele de sub scari sau din camerele cu tavan inclinat de la mansarda unde veti putea sa amenajati cu usurinta un dulap cu usi glisante sau pliante. Desi acest tip de mobilier se poate face doar la comanda pentru a utiliza mai eficient spatiul disponibil, o astfel de amenajare va putea sa ajute si la imbunatatirea designului acelei incaperi.

Camera mansarda cu doua dulapuri
10 idei de dulapuri pentru mansarda sau sub scara - Idei practice si moderne pentru un tavan inclinat

Galerie poze
 • Camera mansarda cu doua dulapuri
 • Amenajare domitor mansarda
 • Camera mansarda cu dulapuri mari si mici
 • Camera mansarda cu dulapuri pe doi pereti
Galerie poze
 • Dormitor mansarda cu doua dulapuri
 • Dulap cu usi decorative glisante
 • Dulap cu usi glisante mansarda
 • Dulap cu usi glisante printate
 • Dulap dormitor mansarda
 • Dulap elegant cu usi glisante dormitor mansarda
 • Dulap elegant cu usi glisante mansarda
 • Dulap elegant mansarda
 • Dulap mansarda pe doi pereti
 • Dulap mansarda
 • Dulap mov cu usi glisante
 • Dulapuri amenajate in mansarda
 • Dulapuri mari dormitor mansarda
 • Dulp cu usi glisante cu fotografii
 • Spatiu depozitare mansarda
 • Idei pentru un tavan inclinat

In continuare va vom prezenta 10 idei ingenioase de amenajare a acestor spatii din care credem ca va veti putea inspira.


1.    Spatiu de depozitare nu doar pentru haine


In camerele cu tavane inclinate sau in spatiul de sub scari se pot amenaja si dulapuri in care veti putea depozita si altceva in afara de haine. Daca veti folosi un sistem potrivit de usi glisante veti putea amenaja o mica camara pentru bucatarie, un spatiu de depozitare a veselei dar si o mica biblioteca sau un spatiu de depozitare a suvenirurilor cumparate in vacante.


Vezi si: 20 de solutii practice de depozitare pentru dulapul de haine


2.    Spatiu de depozitare cu usi pe doi pereti


Aceasta idee se poate pune in practica in orice camera indiferent de marime. Pe peretele inclinat veti avea o usa de mari dimensiuni, in timp ce in partea din spate puteti compartimenta un spatiu mai mic cu o usa cu dimensiuni standard. In acest spatiu mai mic veti putea depozita carti, bibliorafturi sau manualele si caietele copiilor.


3.    Doua dulapuri mari


Ideea este pentru o mansarda unde este amenajat un dormitor pentru copii sau chiar pentru domitorul matrimonial. Dulapurile cu usi glisante vor fi amenajate pe lateralele cu pereti inclinati, usile putand sa gliseze in spatiul din mijloc care ramane liber. Aceste dulapuri vor putea fi dressinguri separate pentru fiecare sot sau un spatiu de depozitare a hainelor si jucariilor celor mici.


Recomandare: Ancorarea unui dulap in perete


4.    Dulap mascat la mansarda


Daca v-ati gandit sa va amenajati dormitorul la mansarda si sa va puneti patul sub o fereastra de mansarda pentru a putea admira stelele in noptile cu cerul senin atunci aceasta idee este pentru voi. La unul din capatele patului puteti sa amenajati un perete din din gips carton la distanta de aproximativ 60 de cm de cel mai apropiat perete. In acest spatiu veti putea amenaja un dulap cu un spatiu mai mare de depozitare in partea inferioara si mai ingust in partea superioara.


5.    Decoratiune pentru orice incapere


Aceasta idee este foarte simplu de realizat si se poate folosi atat pentru spatiul de sub scari cat si intr-o camera de la mansarda. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un material decorativ pentru usile glisante care vor deveni adevarate decoratiuni pentru acea incapare, mai ales daca aceasta are un design simplu cu pereti si tavan intr-o singura nuanta.


Citeste si: Spatii depozitare - solutii inteligente pentru mansarda


6.    Decor tematic pentru dormitor


Daca domitorul copiilor este amenajat la mansarda, atunci veti putea folosi usile glisante ale unui astfel de dulap pentru a crea o decoratiune tematica pentru aceasta camera. Imagini din spatiu, peisaje naturale, eroi din filme sau desene animate pot sa creeze un decor minunat pentru camera celor mici. Aceste imagini pot fi printate pe sticla usilor glisante sau puteti sa lipiti un autocolant de mari dimensiuni.


7.    Dulap de mari dimensiuni


Intr-un domitor mic la mansarda veti putea avea totusi un dulap de mari dimensiuni. Tot ce trebuie sa faceti este sa amenejati cate un dulap cu usi glisante pe ambii pereti inclinati din spatele patului. Pentru ca designul camerei sa dea senzatia unui spatiu mai mare decat este in realitate, folositi usi glisante cu nuante inchise de maro si pereti in culori calde precum bej, crem sau galben.


Citeste si: Mobilier cu usi pliante si glisante - idei si fotografii minunate


8.    Doua dulapuri in aceeasi camera


Daca aveti o camera mai mare la mansarda, atunci puteti amenaja doua dulapuri cu usi glisante pe peretii care nu sunt ocupati cu mobilier. O alta solutie este amenajarea unui dulap de mari dimensiuni si a unuia mai mic care sa porneasca de la jumatatea peretelui inclinat si sa se termine in podea. Nu folositi mai mult de doua marimi la dulapuri pentru a nu crea un decor neuniform.


9.    Mini camera de depozitare


Chiar si marginile unei camere de la mansarda care au inaltimea de 60 cm pot deveni un spatiu excelent de depozitare in special daca folositi usile glisante. Aceste dulapuri vor avea aspectul unor comode in care veti putea depozita carti, blibliorafturi, cutii cu jucarii sau obiecte pe care le folositi mai rar. Daca usile vor avea aceleasi nuante cu peretii si tavanul, aceste dulapuri abia se vor putea observa astfel ca nu vor influenta decorul incaperii.


Vezi si: Dressing sau dulap cu usi glisante pentru mobila de dormitor - modele indispensabile in orice casa


10.    Dulapuri creative


Aceasta idee este tot pentru camerele amenajate la mansarda care are un acoperis cu un unghi de inclinatie mai mare. In zona cea mai inalta a tavanului veti putea amenaja cateva rafturi deasupra dulapului cu usi glisante unde veti putea depozita cutii de diferite marimi.In spatiul unde este acoperisul cel mai inalt puteti amenaja cateva rafturi deasupra dulapului cu usi glisante unde veti putea depozita diferite cutii cu obiecte sau jucarii.


Recomandare: Camere la mansarda - modalitati minunate de amenajare


Speram ca v-au placut aceste fotografii si idei de amenajare a spatiului de sub scari sau din camerele cu tavan inclinat de la mansarda si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza amenajarile interioare ingenioase si elegante.Recomandari articole: dulapuri, mansarda, spatii depozitare, tavan inclinat, organizare,

‹‹ Invertoarele auto - solutia optima pentru incarcarea laptopului in masina

Proiect DIY - Iata 3 idei prin care sa transformi o usa veche intr-o masa sau un birou ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro