renovat.ro

» » » » » »


E nevoie de autorizatie de constructie pentru construirea unui foisor din gradina?


De cele mai multe ori, proprietarii locuintelor decid sa-si ridice si un foisor in gradina; este locul de relaxare, de odihna, pe timp frumos, zona unde servim dimineata cafeaua, citim presa, seara , locul unde facem o partida de carti sau dezbatem evenimentele de peste zi. Dar oare, pe langa etapele privind alegerea locului, stilul foisorului, punerea la punct a proiectului, este nevoie si de autorizatie de construire?

Foisor de gradina
E nevoie de autorizatie de constructie pentru construirea unui foisor din gradina?

Galerie poze
  • Foisor de gradina
  • Foisor de gradina cu stalpi
  • Model foisor modern
  • Foisor zidit
Galerie poze
  • Bucatarie de vara cu acoperis
  • Foisor acoperit cu plexiglas
  • Foisor pe colt amenajat langa gard
  • Foisor modern cu stalpi placati cu piatra

Ei bine, initial, prevederile legii specificau ca anumite constructii, cum sunt cele provizorii, cum este si genul foisorului, care nu au fundatie, sunt amplasate direct pe pamant, nu au nevoie de autorizatia de construire. Dar, mai nou, Legea 50/1991, actualizata, sustine ca si constructiile provizorii trebuie autorizate la fel ca si cele permanente. De ce? Sunt mai multe motive invocate, amintind faptul ca nu tot terenul detinut este construibil, spre exemplu, trebuind pastrata o limita fata de vecini, se pot intampla fel de fel de incidente etc.


Recomandare: Cum construiesti un FOISOR dreptunghiular - GHID pas cu pas + MODELE


Dar, chiar si-n ciuda acestei prevederi, cele mai multe informatii le veti obtine de la primaria de domiciliu. Trebuie mers, depusa cerere la biroul de Urbanism, unde veti specifica ce vreti sa faceti, vi se elibereaza autorizatia de constructie, cautati un proiectant, va reintoarceti  la primarie pentru viza si�spor la munca!


Citeste si: Foisoare de gradina - modele interesante


Este adevarat ca au fost si cazuri cand chiar reprezentantii primariilor au declarat ca nu este nevoie de autorizatie daca se face pergola direct pe pamant, adica fara fundatie, dar legea nu deosebeste constructiile, fapt pentru care trebuie sa aveti autorizatia. Si amenzile sunt destul de drastice, ajungand si la 10.000 lei. Dar, cum spuneam, probabil pe prietenii, pe vorbe bune, primaria nu a mai eliberat autorizatii. Nu este deloc correct, mai ales cand se poate intampla ceva si se va constata ca autoritatile publice locale nu si-au facut treaba, iar voi nu v-ati conformat legii, acceptand situatia.


Recomandare: Proiecte de foisoare de gradina - constructia pas cu pas


Asadar, indiferent de ce spun cei din jurul vostru, care nu au avut de-a face cu constructia unui foisor, mergeti la primarie. Cum precizam, noile modificari legislative sustin ca este nevoie de autorizatie de constructie, deci trebuie sa va conformati. Amenzile sunt drastice, in caz contrar.


Cat despre foisor, pe scurt, acesta are cateva etape de parcurs: alegerea locului, cel mai bine in spatele casei, in gradina (n.r. in fata, daca aveti casa la strada, este mult zgomot, praf, nu aveti intimitate, iar pamantul sa nu fie unul mlastinos sau nisipos. Structura foisorului se va mai adanci in pamant, iar daca nu este rezistent, riscati sa va dea toate planurile peste cap. Urmeaza sa alegeti tipul foisorului: rotund, patrat, dreptunghiular, modern sau rustic, cu gratar sau cu bucatarie de vara, deschis sau inchis. Trebuie sa va decideti si asupra materialelor din care veti confectiona foisorul: lemn, cel mai folosit ce-i drept, metal, piatra, plastic/PVC. Faceti planul si cereti autorizatia de constructie. Vine si partea cea mai frumoasa: amenajarea foisorului. Aici fiecare alege mobilierul. Tinand cont, bineinteles, de stilul adoptat.


Recomandare: Foisoare , pavilioane si pergole - tipuri, modele, idei de amenajare si fotografii


Daca ati mers pe stilul rustic,nu trebuie sa va lipseasca lemnul, care poate fi combinat cu obiecte din piatra. Puteti amenaja foisorul cu vase din lut, ceramica. In cazul foisoarelor moderne, pe langa lemn, care iarasi este de baza, puteti opta si pentru mese cu blatul din sticla sau corpuri de mobilier din ratan, cum ar fi masa, scaune si o canapea confortabila. Peretii pot fi din sticla rezistenta si lemn.

Decizia apartine fiecarui proprietar de foisor, putandu-se consulta si cu un arhitect, in acest sens. Trebuie tinut cont de stilul foisorului si neaparat�luati autorizatia de construire.


Recomandari articole: foisor gradina, foisor din lemn, foisor, autorizatie de constructie,

‹‹ Iata ca este posibil: Casa de 64 mp cu un pret mai mult decat rezonabil la cheie!

Casa de vis cu mansarda, la 130 mp - proiectul + poze cu interiorul ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro