renovat.ro

» » » » » »


Factori care influenteaza ambianta bailor


Amenajarea unei bai trebuie sa fie facuta dupa anumiti factori. Baile nu sunt doar spatii de tranzit, sunt spatii care cel putin o data pe saptamana sunt folosite pentru relaxare. Aceste camere nu trebuie uitate, ci din contra trebuie decorate la fel ca si restul casei.

Baie amenajata predominant cu lemn in stare bruta
Factori care influenteaza ambianta bailor

Galerie poze
 • Baie amenajata predominant cu lemn in stare bruta
 • Baie decorata in doua culori
 • Mobilier de baie din lemn si accente de negru
 • Mobila pentru baie ecologica din lemn
Galerie poze
 • Baie cu placi ceramice cu aspect de caramida
 • Baie cu faianta alba si gresie neagra
 • Baie decorata in stil industrial
 • Baie in culori deschise si geamuri mari
 • Baie in culori inchise cu accente de lemn
 • Baie industriala cu oglinzi cu rama din lemn
 • Dus cu perete placat cu piatra naturala
 • Modele de placi ceramice pentru baie

Lumina naturala
Factorul principal intr-o camera este lumina natura. In majoritatea apartamentelor sau a caselor, la bai se folosesc geamuri de mici dimensiuni, doar pentru aerisere. Daca aveti posibilitatea si spatiul va permite sa va schimbati geamul cu unul mai mare nu ezitati si scapati de acele geamuti mici si inestetice. De la becuri, indiferent de intensitatea lor sau de culoare, nu veti putea obtine acea lumina calda data de soare.

Oglinzi
Oglinzile nu sunt doar pentru a le folosi in scop propriu si personal. Pe langa faptul ca reflecta lumina si va lumineaza camera, ele sunt foarte bune obiecte pentru crearea iluziilor optice. Poate pare amuzant si va ganditi ca va povestesc despre fizica, dar scopul meu este de a va ajuta sa va creati iluzia unui spatiu mai mare. Oglinzile amplasate in puncte cheie va pot da senzatia de spatiu marit.

Faianta
Faianta sau, cum le numim noi in amenajari, placile ceramice au rolul de a infrumuseta spatiul amenajat. Acum, in magazinele de specialitate se gasesc diverse modele pentru placile ceramice. Daca aveti o baie cu accesorii albe (chiuveta, cada, cabina de dus, etc. ) folositi placi viu colorate sau cu un model vesel si primitor. Nu faceti abuz de culoare pentru ca puteti reda aspectul de kitsch. In cazul in care aveti accesoriile de baie colorate, optati pentru o faianta in nuante pale si care sa nu atraga atentia. Daca nu dozati proportional culorile in baie o sa dati senzatie de un spatiu ingust si aglomerat.

Tapet pentru baie
Pe piata exista un tapet special conceput pentru a rezista in spatiile spatiile umede si la mucegai. Acest tapet este dedicat exclusiv bailor si pentru a rezista la apa se foloseste un adeziv special. Tapetul va v-a ajuta sa va creati atmosfera dorita, cu ajutorul diverselor modele. Va indemn sa achizitionati un tapet de calitate si sa lasati specialistii sa se ocupe de aplicarea lui, pentru a evita eventualele neplaceri, cum ar fi dezlipirea sau formarea mucegaiului.

Organic
Dupa cum ati observat, se poarta organicul. Prin organic nu ma refer sa folositi obiectele propriu-zise din natura, ci sa introduceti elementele prelucrate din natura. Lemnul este un bun prieten in amenajari. Folositi-l cu incredere in baie, deoarece fiind tratat chimic, lemnul rezista in spatiile umede. Pe tavan puteti aplica grinzi sau puteti sa folositi un mobilier din lemn pentru baie. Pentru efect, pastrati mobilierul cat mai aproape de culoarea naturala a lemnului.

Sper din suflet ca am reusit si v-am inspirat si de data aceasta!


Recomandari articole: , oglinda baie, amenajari lemn, gresie si faianta baie,

‹‹ Cum sa regandesti functionalitatea carligelor de rufe

Stii cat de des ar trebui sa iti schimbi salteaua? ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Florin a scris:

Un articol destul de bun

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro