renovat.ro

» » » » »


Ferestre de acoperis si mansarda


Pentru a transforma un simplu pod de casa intr-o mansarda luminoasa si placuta, un pas important este montarea unei ferestre de acoperis. In amenajarea mansardei, alegerea tipului de fereastra depinde de cativa factori ce trebuie luati in consideratie: forma si gradul de inclinare a acoperisului, tipul de deschidere a ferestrei, inaltimea la care va fi montata fereastra.

Fereastra mansarda
Ferestre de acoperis si mansarda

Galerie poze
  • Fereastra mansarda
Galerie poze

In cazul in care cladirea nu a fost prevazuta din constructie cu fereastra de acces pe acoperis, atunci va fi nevoie de o operatiune mai complexa, de "decupare" a acoperisului in zona in care dorim sa montam fereastra. Inaltimea optima de montare a ferestrelor de mansarda este la 110 - 120 cm de la planseu, iar gradul de inclinare a acoperisului poate varia intre 15 si 87 de grade. Un specialist in design interior    si un arhitect va vor ajuta cu detaliile tehnice, pentru a nu afecta structura de rezistenta a acoperisului. Ulterior, vor fi necesare operatiuni de retusare atat in interior cat si in exeterior.

Dupa ce am rezolvat problema amplasarii, ne hotaram asupra catorva criterii de alegere a ferestrei de acoperis. Exista mai multe tipuri, in functie de modul de deschidere: ferestrele roto-basculante au articulare mediana ce se pot roti la 180 grade, fiind usor de curatat; ferestrele de mansarda cu deschidere laterala si ferestrele batante sunt asemanatoare cu ferestrele de perete. Ferestrele de mansarda sunt prevazute cu bara de actionare pentru a fi inchise sau deschise, dar exista si producatori care va pun la dispozitie telecomanda sau chiar o mini-centrala cu senzori, ce va inchide automat fereastra in cazul in care incepe ploaia si nu sunteti acasa.

Tamplaria ferestrelor termopan de mansarda sau acoperis este fie din lemn stratificat, in diverse nuante, fie din PVC, rezistent la umezeala si factori externi.
Pentru ferestrele de acoperis, este bine sa alegem geam dublu securizat rezistent la grindina, deoarece aceste ferestre sunt mult mai expuse la intemperiile vremii.

Primul pas in amenajarea mansardei a fost facut: montarea ferestrelor de mansarda. Urmeaza designul interior si mobilarea acestei incaperi in functie de rolul pe care dorim sa i-l rezervam: camera de joaca pentru copii, sala de fitness sau de recreere, dormitor sau camera de oaspeti.

Intrebare: Buna ziua, m-ar interesa sa aflu ce trebuie sa fac pentru a putea mansarda un bloc in care locuiesc deja ceva persoane (ma refer la ce acte, cum se obtin autorizatii etc etc).
Raspuns: Pentru a vizuliza raspunsul oferit la intrebarea dvs., va rugam sa cititi urmatorul articol: Mansardare Bloc   


Recomandari articole: ferestre, mansarda, constructii,

‹‹ Plase de tantari pentru termopane

Aplicarea tencuielii exterioare dupa montarea termopanelor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro