Ferestrele false - o tehnica originala de design interior cu multe avantaje
In fiecare zi designerii de interioare gasesc tot felul de noi solutii, care de care mai creative, pentru transformarea si amenajarea interioarelor. Un astfel de exemplu ar fi si "fereastra care de fapt nu este fereastra", sau mai bine spus: decorarea peretilor sau a tavanelor cu ajutorul ferestrelor false. Se pare ca aceasta tehnica este una eficace nu numai pentru crearea unor locuinte cat mai placute dar si pentru transformarea spatiului.

Ce sunt ferestrele false, de fapt ?
Exista mai multe tipuri de ferestre false, pe care le-am putea folosi in amenajarea locuintei noastre:
- Ferestrele false desenate sau schitate care ne ajuta sa cream un interior stilat, adaugand senzatia de spatiu mai mare si de caldura.
- Ferestrele false construite in nisa, carora le putem monta pervaz pe care avem posibilitatea de a aseza o vaza cu flori, iar fereastrei ii putem monta chiar si o perdeluta, pentru un efect cu adevarat uimitor.
- Ferestrele cu oglinda ajuta la stergerea granitelor facand spatiul sa para mai generos, sunt foarte eficiente pentru decorarea holurilor de intrare lungi si inguste, dar si mai intunecoase.
- Cercevele in relief aplicate pe perete. Pentru a spori efectul acestora trebuie folosita sticla adevarata, Singurul dezavantaj al acestei tehnici este imposibilitatea realizarii unei iluminari de fundal.
- Constructiile cu sticla pictata in forma de arcada, circulara sau semicirculara. Sunt folosite in principal pentru ferestrele false de deasupra usilor interioare.
Folosirea unei ferestre false intr-o camera mica poate crea senzatia de deschidere si de spatiu. Cele mai eficiente sunt cercevelele pe fundalul carora s-a aplicat tapet decorativ, foto tapet, sau o suprafata cu oglinda.
Daca aveti o camera cu doua ferestre inguste si un spatiu mic intre ele, le puteti uni cu ajutorul unei ferestre oarbe, obtinand astfel o vedere panoramica. Si in acest caz puteti folosi varianta cu oglinda.
O alta tehnica interesanta este un luminator fals in tavan - o tehnica de design care inalta din punct de vedere vizual camera.
Pentru cei care doresc sa fie in pas cu tehnologia si nu mai sunt multumiti de tapet, peisaje, si oglinzi pot folosi panouri LCD sau plasma, care ofera un efect live mult mai realist. Prin aceste ferestre se poate admira ploaia, norii miscandu-se pe cer, masinile din trafic sau chiar vapoarele pe apa. Pentru aceasta optiune veti avea nevoie de un sistem software special care insa nu este ieftin deloc.
Daca doriti sa accentuati stilul de design interior alegeti o rama de fereastra care sa fie in acord cu acesta. De exemplu pentru stilul Provence un peisaj cu lavanda este foarte potrivit, in timp ce pentru o tema maritima un peisaj cu plaja sau chiar cu marea se incadreaza mai bine in peisaj. Pentru stilul industrial alegeti un fototapet cu masini sau cu zgarie-nori. O tema cu natura este neutra si se potriveste oricarui stil de amenajare.
Ramele pentru ferestrele false pot proveni de la ferestre sau usi vechi, sau pot fi confectionate din scanduri de lemn sau din profile decorative pentru pereti.
Daca interiorul camerei are deja ferestre, atunci nu va ramane decat sa va ganditi cum le puteti decora cel mai bine. Pentru aceasta va recomand articolul meu despre asortarea perdelelor si a draperiilor cu jaluzelele.
Recomandari articole: perdele si draperii, stiluri design interior, usi glisante, decor interior casa, ferestre si usi,
‹‹ Galbenul in amenajarile interioare - inspiratie in imagini pentru decoruri insorite
21 de idei minunate - Cum sa folosesti in mod creativ resturile de bucati de tapet ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
buna ziua,
cine executa astfel de ferestre? m-ar interesa si pe mine.
multumesc
Posteaza!