renovat.ro

» » »


Ferestrele si usile panoramice - fac parte din tendinta de constructie durabila?


Ferestrele si usile panoramice nu au doar un aspect impresionant, dar pot asigura si nivel adecvat de izolare termica, ceea ce le face sa se inscrie in tendinta de constructie durabila. Cu toate acestea, pentru a atinge acest obiectiv sunt necesare tehnologii si materiale adecvate.

Smartware clt officebuilding aluprof
Ferestrele si usile panoramice - fac parte din tendinta de constructie durabila?

Galerie poze
  • Smartware clt officebuilding aluprof
  • Casa Ikara Varsovia Polonia
  • Casa Circle Wood Izabelin Polonia
  • Logo aluprof
Galerie poze

Modelul traditional de constructie se bazeaza prioritar pe trei elemente esentiale: utilitate, durabilitate si confort. Constructiile durabile iau in considerare si aspectul ecologic, respectiv masurile de reducere a impactului negativ al cladirilor asupra mediului pe tot parcursul ciclului lor de viata, de la faza de proiectare pana la exploatare, trecand prin procesul de constructie. Acestea pot include urmatoarele activitati:

reducerea la minim a consumului de resurse,
maximizarea refolosirii resurselor.
utilizarea de resurse regenerabile sau reciclabile,
protectia mediului natural,
crearea unui mediu sanatos si netoxic,
depunand eforturi pentru cea mai inalta calitate.

Este o cladire durabila, economica, confortabila si creata cu respect pentru mediu. Este o cladire care are un impact pozitiv nu numai asupra mediului, ci si asupra oamenilor care o folosesc. Factori precum microclimatul din interiorul cladirii si facilitatile de imbunatatire a calitatii muncii sunt esentiale.

Numarul mare de vitraje si izolarea termica a cladirii
Numarul mare de suprafete vitrate le permite utilizatorilor un mai mare contact cu natura si sa beneficieze de mai multa lumina naturala decat in cazul cladirilor clasice. Disponibilitatea luminii naturale, o perspectiva larga si neobstructionata sau o senzatie de spatiu nelimitat sunt factorii care contribuie la o stare de bine mai optima, la regenerarea vizuala, la un sentiment de relaxare si o concentrare ridicata. Astfel de solutii sunt recomandate atat pentru cladirile rezidentiale cat si pentru cele comerciale.

Suprafetele vitrate din cladirile durabile sunt de obicei considerate pe partea sudica si folosesc ferestre si fatade din aluminiu, eficiente din punct de vedere energetic, care asigura o etanseitate foarte buna la aer si izolare termica. De exemplu, usile glisante din sistemul MB-SKYLINE TYPE R de la Aluprof utilizeaza profile cu 3 camere, construite din doua profile de aluminiu interconectate printr-o insertie cu rol de bariera termica. Solutia asigura astfel o izolatie termica Uw de 0,85 W/(m2K). Confortul termic este, de asemenea, imbunatatit prin pachetele cu geamuri triple cu grosime intre 52 si 60 mm. In combinatie cu sisteme adecvate de incalzire si ventilatie, astfel de cladiri au un necesar relativ scazut de energie.

Utilizarea de materiale de constructie ecologice

Ferestrele si usile panoramice moderne sunt realizate dintr-o combinatie de aluminiu si sticla, materiale de constructie care sunt acum un pilon de baza al constructiilor ecologice. Sticla poate fi reciclata practic la nesfarsit prin refolosire si rafinare. Producerea sa nu necesita multa energie.

Din punctul de vedere al industriei constructiilor, aluminiul este cel mai ecologic metal. Ofera posibilitatea unei prelucrari repetate fara pierderea proprietatilor si fara modificari structurale � si cel mai important este ca in acest proces se consuma doar 5 la suta din energia necesara producerii metalului primar. Aluminiul este o materie prima care poate fi aproape in intregime recuperata, reciclata si reutilizata. Pe langa aspectul ecologic, aluminiul este, de asemenea, un material care ofera parametrii potriviti in ceea ce priveste izolarea termica, rigiditatea sau rezistenta in conditii de mediu nefavorabile.

Mai multe optiuni pentru spatiu
Vitrajele mari sub forma de ferestre si usi panoramice sunt utilizate atat in cladirile comerciale (hoteluri, cladiri de birouri), cat si in cladirile rezidentiale. Acestea permit sa se profite cu usurinta de conditiile meteorologice favorabile si elimina aproape literalmente bariera dintre interiorul cladirii si vecinatatile acesteia. Granitele dispar, nascandu-se un nou sens al spatiului, fara restrictii. Usa vitrata poate asigura o tranzitie larga, perfecta de la casa la terasa sau poate conecta o cafenea sau un restaurant la zona sa exterioara pentru utilizare sezoniera.

Un exemplu de solutie in acest sens este sistemul utilizat pentru usile armonica vitrate: MB-86 FOLD LINE HD al firmei Aluprof. Are parametri tehnici ridicati si permite realizarea unor structuri de mari dimensiuni. Usile armonica pot fi deschise atat spre exterior, cat si spre interior. Acestea pot avea orice configuratie ale canatelor. Este un produs de ultima generatie, conceput pentru a satisface cerintele ridicate ale utilizatorilor, arhitectilor si constructorilor.

Let's build a better future
Ferestrele si usile panoramice sunt una dintre caracteristicile dominante ale cladirilor contemporane. Nu sunt doar placute din punct de vedere estetic si functional, dar, mai presus de toate, sunt in concordanta cu tendintele de dezvoltare durabila. Etanseitatea foarte buna si izolarea termica contribuie la cerintele energetice reduse ale cladirilor in constructie. Utilizarea unor materiale de constructie ecologice este, de asemenea, importanta - in acest caz, utilizarea aluminiului este cea mai favorabila.

Articol sponsorizat de Aluprof

Fotografii:
Foto principala: Casa Circle Wood, Izabelin, Polonia. Aplica?ie de sistem: MB-SR50N, MB-77HS. Proiect: PRZEMEK OLCZYK
Casa Ikara, Varsovia, Polonia. Sisteme aplicate: MB-70, MB-SR50N, MB-77HS. Proiect: POLANA ARCHITECTS SP. Z O.O.
Casa Circle Wood, Izabelin, Polonia. Sisteme aplicate: MB-SR50N, MB-77HS. Proiect: PRZEMEK OLCZYK.Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Are sau nu voie administratorul blocului sa ne ceara actul casei si buletinul?

Cum ne invelim casa - Metode de montaj pentru tigla pe acoperis ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro