renovat.ro

» » » » » »


Filtrarea si purificarea apei


De multe ori in avantul pe care il avem in a ne atinge cat mai repede obiectivele este posibil ca anumite aspecte sa treaca neobservate. Ele insa vor iesi la iveala si inevitabil trebuie sa cautam solutii.

Filtrare purificare apa
Filtrarea si purificarea apei

Galerie poze
  • Filtrare purificare apa
Galerie poze





Atunci cand ne aflam in procesul de constructie a unei case sursa de apa necesara prepararii cimentului sau pentru alte lucrari este de obicei obtinuta prin forarea unei fantani de adancime medie. Se rezolva cerinta imediata. Dupa darea in folosinta a casei, sursa de apa potabila poate fi reteaua publica sau privata de apa sau o fantana de mare adancime. In ambele cazuri este recomandat sa se realizeze o analiza a apei intr-un laborator de specialitate. Rezultatele ne vor indica elementele in exces sau deficiente din compozitia apei. In cazul prezentei sarurilor in exces sau in cazul in care duritatea apei este crescuta trebuie sa prevedem un sistem de filtrare si purificare a apei. In continuare vom dezbate cateva metode pentru a atinge acest obiectiv.

In primul rand trebuie sa realizam o fitrare mecanica de impuritati. Pentru aceasta sunt disponibile filtrele centrifugale. Dupa cum ne indica si numele principiul de filtrare se bazeaza pe utilizarea fortei centrifuge. Particulele mai grele din apa se vor deplasa catre exteriorul filtrului ramanad in sita de filtrare. Apa trece mai departe de sita ramanand purificata de aceste impuritati.

Din punct de vedere al duritatii apei exista o solutie foarte buna: dedurizarea apei . Dar de ce avem nevoie de acest sistem? Cu totii am observat ca in timp pe bateriile de chiuvete, pe rezistenta de incalzire a masinii de spalat se afla depuneri de culoare alba. Numit in termeni populari calcar. Pentru a diminua acest efect se monteaza un dedurizator. Cum functioneaza? Cu ajutorul unui element prezent in mod natural: sarea. El contine un recipient in care vom turna periodic pastile de sare ambalate la saci. Efectul va fi ca rufele se vor clati mai bine, depunerile de calcar vor fi aproape inexistente.

Am ajuns la problema apei potabile. In plan mondial, cea mai buna solutie in acest moment se pare a fi cea cu filtrare bazata pe osmoza inversa. Purificarea apei cu un sistem bazat pe osmoza inversa este un proces complex dar al carui rezultat merita cu siguranta investitia. Sistemul de filtrare si purificare a apei prin osmoza inversa contine mai multe etape: filtrare mecanica grosiera, purificare cu membrana osmotica, filtrare finala. Cu acest sistem se elimina din apa atat impuritati minerale cat si germeni si bacterii. Deci este un filtru de apa foarte eficient.

Am trecut in revista cateva metode de filtrare si purificare a apei: filtrul centrifugal, dedurizatorul, sistemul cu osmoza inversa. Detalierea acestora precum si dezbaterea unor alte metode de filtrare precum UV sau vaporizare le vom face intr-un material urmator de amenajari interioare si filtrare si purificare a apei.


Recomandari articole: apa si canalizare, dedurizare, chiuveta, DIY,

‹‹ Dedurizarea apei

Seturi de mese si scaune din lemn speciale pentru gradina ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro