renovat.ro

» » »


Floarea de Nu-ma-uita - Myosotis


Este o planta ce infloreste devreme prin aprilie - mai si care se cultiva mai ales in combinatie cu bumbisorii si panselele. Exista anumite specii de flori de Nu-ma-uita care infloresc si in timpul verii. Nu ma uita (Myosotis) este o floare decorativa ce formeaza frumoase covorase colorate de primavara pana la inceputul verii, fiind raspandita in Europa, Asia, America si Noua Zeelanda.

Floare de Nu-ma-uita
Floarea de Nu-ma-uita - Myosotis

Galerie poze
  • Floare de Nu-ma-uita
  • Myosotis sau flori de Nu ma uita in gradina
  • Flori de Nu ma uita de culoare roz
Galerie poze

Creste spontan in zone cu bogat continut de apa, prin lunci, pe langa lacuri si zone semiumbroase, dar se cultiva si in gradina. Se cunosc aproximativ 50 de specii cu caracteristici asemanatoare.

Ca si aspect seamana cu o tufa cu o inaltime de 20-25 cm, cu flori mici de culoare albastra cu baza petalelor galbena. Cele cinci petale sunt delicate, usor rotunjite pe margini, iar numarul florilor este impresionant pe o singura tufa. Atunci cand florile sunt inca boboci acestea au culoarea roza-liliachie, devenind albastre de abia dupa ce au inflorit complet. Sunt si soiuri cu flori de culoare alba sau roza.

Plantare si ingrijire

Este o planta perena, in forma de tufa scunda, care anual se extinde cate putin in cazul in care are conditii adecvate de umiditate, lumina si caldura.  Ii plac terenurile umede. Daca nu aveti un asemenea teren in gradina, va trebui sa umeziti bine pamantul zilnic in zilele de primavara calduroasa, sau la doua zile daca primavara este racoroasa. Dimensiunile florilor sunt diferite de la specie la specie, unele avand un diametru de 1-3 cm. Florile se usuca la inceputul verii, iar frunzele mai raman verzi pana in iulie, dupa care se usuca si dispar pentru a incepe un alt ciclu de viata primavara urmatoare.

Inmultirea la floarea de Nu-ma-uita

Inmultirea acestei plante se face prin seminte, rasaduri sau butasi din planta mama.

Inmultirea prin rasaduri se face intr-un mod asemanator cu cel practicat in cazul bumbisorilor, numai ca semanatul se face mai devreme prin iunie-iulie, iar la plantarea in gradina se folosesc distante ceva mai mici, 10-15 cm.

Semintele se procura din florarii, iar butasii se scot cu tot cu pamantul in care se dezvolta in alte gradini sau spatii umede din lunci, in luna martie, inceputul lui aprilie. Se amplaseaza in pamantul proaspat afanat si se uda abundent la plantare; se uda cu moderatie pamantul in care sunt seminte. Ulterior nu au nevoie de ingrijire speciala

Myosotisul  infloreste frumos mai ales in zone racoroase . Daca va aflati intr-o zona mai calda, atunci cel mai bine ar fi sa alegeti un loc cu semiumbra pentru cultivarea lor.

Solul trebuie sa fie destul de umed si bine ingrasat. Pe terenurile prea grele cu exces de umiditate este posibil ca plantele sa degere peste iarna.


Recomandari articole: flori de gradina,

‹‹ Cuptoare cu microunde incastrate in mobilierul de bucatarie

Cum sa cresti bumbisori sau paralute in gradina ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro