renovat.ro

» » » » »


Floarea miresei - sfaturi pentru plantare si ingrijire


Floarea miresei (Gypsophila paniculata) este o planta ornamentala de gradina originara din Europa de Est, nelipsita in buchetele de nunta sau ca fundal pentru buchetele de flori decorative. Este o planta cu flori mici si albe sau roz ce infloresc in varful tulpinii inalte, usor lemnoase si ramificate.

Flori albe de Gypsophila Paniculata
Floarea miresei - sfaturi pentru plantare si ingrijire

Galerie poze
  • Flori albe de Gypsophila Paniculata
  • Floarea miresei si lavanda mov
  • Rond de floarea miresei alba
  • Ghivece cu floarea miresei verbena hybrid si fuhsia
Galerie poze
  • Floarea miresei Flamingo cu flori roz

Prefera spatiile insorite si soluri umede. In tara noastra, floarea este cunoscuta si cultivata de foarte mult timp, fiind folosita foarte mult ca planta pentru borduri decorative sau ronduri in combinatie cu alte plante decorative prin flori de alte culori ca de exemplu cu maci rosii.. Mai este cunoscuta si ca Planta de Creta sau Respiratia Copilului.

Se cunosc numeroase specii ale acestei plante, unele chiar cresc in mod natural in zone de deal sau campie. Dintre acestea amintim: Spiraea Vanhoutei, Spiraea ulmaria, Spiraea cantonensis, Spiraea prunifolia si multe altele. Se diferentiaza prin dispunerea si dimensiunea florilor.

Plantare si ingrijire

Floarea miresei are radacina firoasa din care se dezvolta tulpini drepte, inalte, ramificate, ce ajung la 50-70 cm. Frunzele sunt ascutite, dispuse simetric pe tulpina din loc in loc. Florile mici, cu petale delicate si usor rotunjite, sunt dispuse pe ramurile subtiri ale tulpinii si au un parfum foarte fin. Aceasta floare se obtine prin seminte, care se seamana in terenul proaspat afanat la sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie. Se poate semana fie in siruri, facandu-se mici santuri in pamant cu un betisor, la adancimi de 5-7cm si se acopera semintele cu un strat subtire de pamant.

Daca umezeala din sol nu este suficienta datorita lipsei zapezii, este bine sa se ude pamantul dar nu abundent; destul cat sa fie umed. Desi este o planta perena, va rasari in luna mai si incepand din iunie pana in august va inflori mereu. Ii plac zonele insorite ale gradinii. Pentru a se dezvolta frumos, dupa ce rasar primele plante rariti-le, eventual cele scoase din pamant pot fi amplasate in alt loc insorit sau semiumbros. Poate fi amplasata cu succes in spatele altor flori, cu inaltime mai mica pentru a forma un design frumos in gradina de flori.

In acelasi scop puteti semana floarea miresei in doua etape, dupa doua saptamani dupa ce ati semanat prima transa; astfel procesul de inflorire va fi mereu bogat cu un aspect incantator.  Deoarece iubeste umezeala, dar nu in exces, in zilele calduroase de vara este bine sa le udati periodic. Este rezistenta la daunatori, aclimatizandu-se la numeroase tipuri de sol. Nu necesita ingrijire speciala dupa ce a fost rarita. Dupa ce florile se scutura, sfarsitul lui august, planta nu mai trebuie udata. Semintele se procura in pliculete, de la florarii sau alte magazine.

Curiozitati

Fiind o planta rezistenta si nepretentioasa, puteti semana semintele si la inceputul lui august in sol maruntit, umed, in zona insorita si va veti bucura de florile ei albe chiar si in septembrie.


Recomandari articole: plante perene, flori de gradina, flori de vara,

‹‹ Muschiul de piatra - o excelenta planta decorativa de umbra pentru gradina

Piciorul cocosului, Ranunculus - cultivare, ingrijire si inmultire ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Petrescu Florin Paul a scris:

Doresc niște semințe de floarea miresei

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro