renovat.ro

» » » » » » »


Flori care nu trebuie plantate langa legume in gradina


Nu de fiecare data alaturarea pe acelasi strat a legumelor si a unor flori este foarte fericita. Aceasta afirmatie nu se refera la aspectul estetic al alaturarii chiar din contra adesea combinatiile acestea sunt foarte placute vizual.Va invit sa vedem in continuare de ce nu este bine sa plantezi anumite tipuri de flori langa gradina de legume.

Gradina de legume si flori
Flori care nu trebuie plantate langa legume in gradina

Galerie poze
  • Gradina de legume si flori
  • Flori care se pot planta langa rosii
  • Ce flori se pot plata langa legume
  • Dalii inalte
Galerie poze
  • Gladiola roz
  • lalele
  • leandru
  • legume si flori care nu sunt compatibile
  • Narcise
  • zambile

Substante eliminate in sol


Ceea ce nu este bine, este reprezentat de substantele pe care le contin si/sau le elimina radacinile unor flori si care, la randul lor, pot fi absorbite de radacinile legumelor. In aceasta situatie sunt florile care au radacina sub forma de bulb: ghioceii, lalelele, narcisele, zambilele. Desi aceste flori infloresc devreme primavara, timp in care legumele sunt doar la stadiul de r?sad sau plantu?? in devenire, dupa ce se scutura florile, radacina lor transfera in sol o mare concentratie de alcaloizi, substante ce produc in organismul uman dereglari, dureri de cap, de burta, ameteala si convulsii.


Aspectul de tufa la maturitate


Unele flori se dezvolta foarte rapid si ajung la maturitate sa aiba aspectul unei tufe. Daca sunt amplasate pe marginea straturilor cu legume sau pe o latura a acestuia, vor impiedica lumina sa ajunga la legume si implicit acestea isi vor diminua dezvoltarea si vor avea o maturitate sau coacere mult mai tarzie. Din aceasta categorie fac parte: leandrul, mazarichea parfumata, degetelul rosu, gladiolele care, insa, in alta locatie vor avea un aspect foarte placut. Din aceeasi categorie fac parte si arbustii decorativi, plante perene, cu dezvoltare vertiginoasa si care acopera o mare suprafata de pamant inca de la baza tulpinii.


Plante tutore


Unele legume, cum ar fi fasolea, mazarea, castravetele, rosia au nevoie de tutori care sa le sustina pentru o dezvoltare adecvata. In acest caz este preferabil sa amplasati tutori la fiecare planta, sau sa realizati o retea de sfori de care planta sa se prinda pentru a se sustine. Este gresit ca in locul acestora, mentionate mai sus, sa samanati flori de talie inalta: floarea-soarelui, gladiole, dalii, trandafiri, crezand ca pe langa aspectul inedit al gradinii asigura sprijinul necesar dezvoltarii legumelor. Florile de talie inalta, odata cu cresterea lor, ingradesc patrunderea luminii si caldurii soarelui mai multe ore pe zi, necesare cresterii si dezvoltarii legumelor din gradina.


Concluzii


Afirmatiile de mai sus nu sunt o pledoarie impotriva unor flori ce pot fi cultivate in gradina si sunt admirate pentru parfumul, coloritul sau aspectul lor. Este important sa va alegeti prioritatile:


Recomandare: Flori perene pentru gradini cu soluri pietroase si rocarii


a) va doriti legume roditoare in gradina scaldata in soare, sau

b) va doriti flori si arbusti care sa se dezvolte armonios in solul fertile al gradinii.


Incercati sa amplasati fiecare planta, in functie de importanta, dezvoltarea  si aspectul ei in spatiul adecvat. O delimitare adecvata a acestora va vor optimiza munca si va va oferi satisfactiile dorite. Daca totusi, preferati sa aveti in gradina pe langa legume si cateva flori, atunci optati pentru florile de talie mica, ce au radacina firoasa. Pot fi plante perene (galbenelele, macul, etc.) sau plante anuale (banutei, brumarele, etc). Astfel veti imbina in mod placut si corect esteticul si functionalitatea unei zone de langa casa dvs. Fiecare planta isi are locul potrivit; este important sa il descoperi!Recomandari articole: gradina de legume, flori de gradina, palisare legume, plante de gradina, plantare, ingrijire,

‹‹ Porti din fier forjat sau lemn: - care sunt avantajele si dezavantajele lor + GALERIE CU MODELE

Cum sa speli hainele ca sa nu se sifoneze - 7 sfaturi eficiente cu ajutorul carora vei uita de calcatul rufelor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro