renovat.ro

» » » » » »


Forari Puturi | Case de Lemn | Amenajari Exterioare


Exista o vorba de batrani care spune ca inainte de a incepe constructia casei, trebuie sa faci putul si WC-ul. Ei bine, am tinut cont de acest lucru si, dupa etapa de proiectare a casei de lemn, m-am apucat sa fac fantana urmand bineinteles cu WC-ul.

Teava de PVC pentru forari puturi si fantani
Forari Puturi | Case de Lemn | Amenajari Exterioare

Galerie poze
  • Teava de PVC pentru forari puturi si fantani
  • Introducerea tevii de PVC in locul forat
  • Case de lemn amenajari exterioare sapare fantana
Galerie poze





Daca va uitati atent pe stalpii de prin oras, veti constata cu surprindere ca mai mult de 80% din ei au afise cu diverse reclame, servicii si asa mai departe. Din acestea, peste 50% sunt destinate forarii puturilor de mare si mica adancime.

Pentru a obtine un pret mai mic, am optat pentru reclama de pe stalpii din localitatea unde aveam terenul. Am luat 3 numere de telefon si am discutat cu fiecare in parte, toti cerand 130-140 ron/ml forat, incluzand teava PVC de 200 mm diametru. In urma negocierii, care din pacate nu a fost extrem de dura (am realizat ulterior acest lucru) am ajuns la o valoare de 110 ron/ml forat, insa acum sunt convins ca pretul putea fi pe undeva pe la 90 ron/ml.

Sfat: incercati sa negociati foarte drastic fiindca termenul de executie este undeva la 7-8 ore, 4 persoane si aproximativ 10 ml . Daca punem o medie de castig de 150 ron pentru fiecare muncitor, iar materialele necesare la 300 ron ajungem la un cost de 900 ron pentru o fantana de 10 ml. Eu am forat 12 ml si am platit 1300 RON.

teava de pvc pentru forari puturi


De ce fantana de adancime mica si nu mare ?
Daca facem un calcul la realizarea unei fantani de 40 ml ajungem undeva la minim 8000 RON (pretul cerut pentru un put de mare adancime este de aproximativ 200-300ron/ml). Diferenta dintre cele doua solutii este de 6700 RON, suma ce se amortizeaza destul de greu in timp, tanand seama de faptul ca destinatia acestei case de lemn este de week-end pe perioada primavara-toamna si nu de locuit permanent ceea ce insemna un consum redus de apa.

teava de pvc introdusa in locul forat


Pentru scoaterea apei am achizitionat o pompa sumersibila de inox in valoare de 600 RON cu un debit de 6000 l/ora conectata la un generator electric de 3kW. Generatorul electric se alimenteaza cu benzina si l-am folosit la toate lucrarile care au fost executate pentru constructia casei din lemn. Costul aproximativ al acestuia este in jur de 2000 RON.

sapare fantana pentru casa de lemn


Dupa ce sursa de apa a fost asigurata, putem trece la etapa de constructie propriu-zisa. Si vom incepe, desigur, cu fundatia casei de lemn, respectiv turnarea placii de beton.

Articol de:   Manuel,   e-mail:  [email protected]
Nota redactiei: Puteti trimite si voi proiectele voastre sau chiar imagini cu casa voastra la adresa de email:  [email protected]


Recomandari articole: amenajari exterioare, amenajari gradini, apa si canalizare, constructii,

‹‹ Proiecte case de lemn | Plan si Costuri

Bucatarie rustica amenajata in alb cu tonuri de verde si bronz ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro