renovat.ro

» » » »


ADAUGA O INTREBARE

Pot placa un perete dat cu lavabil cu piatra decorativa Carpati?

Buna ziua, Piatra decorativa Carpati se poate placa pe un perete dat cu vopsea lavabila ?

Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 2 , Bucuresti
vezi si firme constructii BucurestiRaspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Da, se poate placa piatra decorativa Carpati pe perete zugravit cu lavabil, cu conditia ca acesta sa nu fie ud/umed si pentru reusita lucrarii adezivul sa se aplice cu gletiera cu dinti atat pe perete, cat si pe placutele de piatra decorativa.

Alexandru, SC Perodicom SRL a scris:

Aplicarea decorativa a placajului din piatra, este o operatie care necesita o buna pregatire a peretelui.
Daca este vorba de un perete de interior, sub vopseaua lavabila este glet sau tinci.
Ambele straturi sunt higroscopice, si aplicarea pietrei cu adeziv, inmoaie si exfoliaza mai ales gletul, lucru care determina in timp desprinderea pietrei.
Daca sub lavabila e glet, in mod obligatoriu se curata dupa care se buceardeaza peretele, pentru a asigura o buna prindere de tencuiala.
Piatra are o greutate considerabila si doar stratul de vopsea lavabila nu asigura o priza corespunzatoare.
Alexandru, tel 0720088161

Nicolae P. a scris:

Buna ziua,

Nu stiu exact care sunt proprietatile specifice acestui tip de piatra decorativa Carpati, insa consider ca dl. Alexandru are dreptate.
In general inainte de montarea unor dale decorative trebuie sa: spalati bucatile care au fost taiate ( pentru a indeparta orice urma de praf). Placile trebuie montate la temperatura cuprinse intre 5 si 25 de grade si in niciun caz pe ploaie.

Cum se monteaza piatra decorativa?

Se curatata suprafata care va fi placata pentru ca adezivul sa adere mai bine. Suprafata de placat trebuie sa fie stabila si uscata. Daca aceasta este lucioasa si neteda trebuie slefuita in prealabil pentru o mai buna aderenta.

In cazul in care dalele de piatra au bavuri se vor curata cu mistria pentru a se asigura o liniaritate buna si obtinerea unui finisaj de calitate.

Se intinde adezivul cu o gletiera zimtata pe suprafata de placat, ( In general se recomanda un adeziv pentru gresie, faianta, sau piatra care sa fie elastic si rezistent la inghet. ), si cu ajutorul unei mistrii pe spatele fiecarei placi.

Daca suprafata care trebuie placata are colturi, incepeti cu aceste zone , pentru a nu fi nevoiti la final sa taiati placile. Pentru o lipire mai buna, bateti fiecare placa cu un ciocan de cauciuc. Pentru a nu sparge placile.

Pentru o montare perfecta rupeti rosturile orizontale sau verticale la 30-50 de cm pentru obtinerea unui finisaj perfect.

La fiecare 3-4 randuri verificati planeitatea placilor cu ajutorul unei cumpene.
Pe suport de lemn, placaj sau osb se va folosi o plasa rabit din metal sau plastic si se va aplica dublu adeviz, pe suprafata si pe placa.

Pe zidarie, caramida sau BCA piatra decorativa se va lipi dublu,cu adeziv pe perete si pe placi, aplicandu-se adezivul pe perete cu ajutorul unei gletiere cu zimti.

Pentru placarea unei suprafete de rigips , aceasta se va zgaria pentru sporirea aderentei. La fel se va aplica adeziv atat pe perete cat si pe placa de piatra.

In conluzie, sunt perfect de acord cu dl. Alexandru. Nu cred ca aceasta piatra poate fi mai deosebita fata de alte placi de piatra decorativa si sa poata face o atat de buna priza direct pe lavabila. Sfatul meu este mai bine sa munciti acum mai mult decat sa fiti nevoiti sa refaceti dupa scurta vreme lucrarea. Si tot la fel v-as indemna sa cautati o firma care sa se priceapa la placarea cu piatra decorativa. Discutati cu mai multe persoane si cereti un portofoliu de lucrari, chiar si cateva recomandari. Va sfatuiesc din proprie experienta. Un constructor bun, va va scuti de multe neplaceri uletrioare.

O zi buna!

marinescu angela a scris:

se poate monta parchetul pe unperete dat cu lavabil

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: finisaje exterioare ,

Taguri:    vopsea lavabila,    placaj piatra,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro