Aerisire in podul casei este eficienta sau nu?
Buna,
Am o casa la tara, este izolata pe afara cu polistiren de 5 cm, iar la mansarda intre capriori tot polistiren expandat de 5 cm, iar in zona care a permis am pus vata minerala si rigips. Problema este ca vara dupa mijlocul noptii se face foarte cald in mansarda si iarna se rsceste mai repede. Zona din podul casei care a mai ramas este inchisa ermetic fara aerisire . Credeți ca ar fi bine ca sa fac o aierisire in podul casei, (o fereastra )pentru a ieși aerul cald vara. Iar pentru iarna ar fi bine sa mai fac o izolare exterioara cu un polistiren de 5 cm iar iar unde nu imi permite sa fac o izolare interioara cu polistiren extrudat de 2 m ?
Intrebare trimisa de un cititor din - Vulcana bai , Dambovita
vezi si firme constructii Dambovita
Raspunsuri si comentarii
Nu te ajuta.Perti exteriori si tavanul suplimenteaza-le sa fie de minim 15 cm de izolatie de vata sau polistiren.
Multumesc pentru raspuns
Partea unde nu am acces este unde capacul este inclinat si nu am decat polistiren de 5 cm ,intrucat am capriori de 8 cm si nu a mai incaput altceva. Acum nu stiu cat de bine am facut dar ordinea materialelor de la exterior catre interior este tabla, scandura, polistiren de 5 intre capriori și rigips, iar aici as vrea daca se poate doar pe partea inclinata care este în camera sa mai pun prin interior un polistiren extrudat de 2 cm pentru o izolare mai buna, dar imi este frica sa nu apara mucegai în camera, iar unde imi permite sa vin pe exterior peste polistirenul de 5 cm cu altul de 5 cm , sau o fi deajuns cel de 5 cm care l-am pus deja .Mentionez ca locuinta este facuta in 2008
Puneti folie anticondens intre polistiren daca nu vreti sa va apara mucegai in timp si sa aveti de lucru mai mult. Vata de sticla intre capriori ar fi facut buna etansietate.
Problema cu aerisirea este o falsa problema, ce ar putea rezolva partial vara, dar iarna cand e frig?
Din prezentarea problemei dumneavoastra, am inteles ca intre capriori, ati izolat cu polistiren pe interior, ceea ce reprezinta cea mai mare prostie posibila.
pentru a remedia problema, demontati la primavara toata izolatia interioara, la mansarda, intelegand pesetii si spatiul dintre capriori, si izolati cu vata minerala bazaltica de cel putin 8 cm grosime, peste care aplicati o bariera de vapori de densitate mare.
Numai asa se poate rezolva cu adevarat problema.
Sa va explic de ce aveti probleme......
La exterior cand se aplica polistirenul se aplica plasa din fibra, tinciul si apoi tencuiala decorativa sau vopsea lavabila....astfel toate spatiile dintre placi se inchid etans si nu permit transferul de caldura.
In pod izoland cu polistiren raman spatii intre deschise intre placi, de 3-5 mm, pe unde se face transferul de caldura, este ca si cand nu aveti izolatie la mansarda.
Eexecutati ceea ce v-am recomandat si veti fi multumit de rezultate.
La raspunsul domnului Alexandru as dori sa completez: izolatia cu polistiren este foarte buna daca spatiile dintra placile de polistiren se umplu cu spuma poliuretanica speciala pentru lipit polistiren
am o intrebare este vreo problema dak izolez masarda cu polistiren de 10 cm si vata de 10 cm cu folie de aluminiu
Posteaza!
Taguri: capriori acoperis, ferestre mansarda, acoperisuri,
Pentru a elimina neplacerile generate de diferentele de temperatura, puteti face o fereastra, eventual termopan cu varianta de rabatare, dar fiti atent la etansiezarea acesteia. Dupa fixarea completa, puteti trece cu unul sau doua fire de silicon pentru etanseizare completa(in interior). In privinta izolarii, polistirenul de 5 este bun, dar unde nu aveti foarte mare acces, asezati vata de sticla, pe care o puteti impinge si fixa. Este mult mai eficienta termic. Eventual in spatiile greu accesibile pe exterior, ampalsati in interior folie izolanta si apoi polistiren extrudat.