renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Alegere culoare parchet pentru living

Buna seara, Am urmatoarea intrebare....avem o casa constructie noua, livingul deschis cu bucataria 70 mp. Suntem in punctul in care trebuie sa alegem parchetul (toate usile si geamurile sunt albe).Eu vreau sa merg cu pereti albi si unul dintre ei tapet negru cu gri, mobila bucatarie si living alb si cu putin negru, coltar negru si draperii ceva cu negru. Ce culoare aleg la parchet?? Sau o idee in functie de preferintele mele, multumesc mult ! Inca nu am comandat mobila, sunt deschisa la idei. Ceva de genu ca cele atasate...

Intrebare trimisa de un cititor din - Campia Turzii , Cluj
vezi si firme constructii Cluj

poza 1 poza 2

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Daca preferati sa realizati amenajarea in gama cromatica de alb, negru si gri, va sugerez sa alegeti parchetul in acelasi ton. Daca doriti sa dati impresia de spatiu amplu, alegeti o culoare mai deschisa; daca preferati sa oferiti vizual impresia de spatiu mai mic, o nuanta inchisa va rezolva acest lucru. Dat fiind spatiul pe care urmeaza sa-l amenajati, cred ca va fi un loc frecvent circulat, in special zona destinata bucatariei. In acest caz, va recomand sa alegeti parchetul aqua step, realizat calitativ sa reziste la trafic, picaturi de apa, substante de curatenie, decolorarii in timp datorita razelor UV. Un alt aspect important in reprezinta rezistenta parchetului la trafic, sa nu aveti in timp surpriza neplacuta ca acesta sa cedeze in zonele frecvent circulate. Cand veti alege parchetul, va rog sa fiti atenta la urmatorii indicatori precizati pe ambalaj: AC= clasa de abraziune sau de rezistenta a suprafetei, urmata de o cifra intre 1-5. O alta clasificare precizata pe ambalaj si reprezentata printr-o cifra 1-3 reprezinta domeniul de utilizare. In cazul dvs. este bine sa alegeti AC 22, ceea ce reprezinta trafic mediu in aplicatii rezidentiale/ living. Acum sa trecem la alegerea nuantei, care ar fi bine sa se inscrie in acelasi ton cromatic. Va sugerez variantele: tonuri deschise(frasin, pin, frasin cenusiu, stejar belfast); tonuri inchise(nostalgie teak, stejar negru, nuc toscana). Pentru rezistenta in timp a montajului, ar fi bine ca inainte de montare, parchetul sa stea 48 de ore in incapere, pentru a se acomoda cu gradul de umiditate din interior. In orice incapere exista un grad de umiditate. Daca se trece imediat la montaj, este posibil ca parchetul sa „lucreze” si sa se umfle in timp.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: parchet , constructii case ,

Taguri:    parchet laminat,    amenajari open space,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro