Amenajarea unui living mare cu scara interioara - idei si sfaturi
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu amenajarea unui living mare cu scara interioara. Parchetul este alb crem, peretii sunt albi, doar peretele de sub scara are tapet gri-negru ce imita piatra , tamplaria alba, coltarul gri petrol. Scara interioara este placata cu lemn de fag natur ,fara contratreapta. As vrea sa lacuiesc scarile cu un lac mai inchis, nuc de exemplu, credeti ca ar fi o idee buna? Va rog sa-mi spune-ti ce culori sa aleg pentru covor ,perdea, accesorii. Ce tip de corpuri de iluminat s-ar potrivi cel mai bine? Va multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 2 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Sfaturile Alexandrei sunt bune. As vrea sa adaug cateva variante referitoare la perdele, draperii si corpurile de iluminat. Nuantele deschise din incapere permit alegerea unei perdele ample, cu falduri bogate, din matase, cu un model din matase incastrat, repartizat pe intreaga suprafata. In privinta draperiilor, va sugerez sa alegeti un material lucios gri fier, pentru a-l asorta cu peretele tapetat. La fel de bine s-ar potrivi draperii din matase, cu degradeuri de gri si alb sau alb murdar, gri inchis si gri deschis. Data fiind amplitudinea camerei, va sugerez o lustra cu multe brate, pe structura metal cromat gri argintiu, abajururile in forma rotunda sau patrata, din sticla transparenta. (Incercati la „Dorali” din Bucuresti unde au multe variante de lustre) Pentru a crea un spatiu intim langa canapea, va sugerez un lampadar inalt, culoare gri otel (foarte deschis) simplu sau cu elemente decorative albe si negre sau gri inchis. Puteti amplasa pe canapea cateva perne decorative in nuante deschise uni sau tonuri de gri, turqoise sau argintiu cu elemente decorative in alb si negru.
Buna ziua,
As dori cateva sfaturi in legatura cu amenajarea unui living cu scara interioara. Am achizitionat doar un coltar gri si un semineu electric alb ca piese pentru acest living. Parchetul este alb crem. Treptele scarii interioare sunt fag natur, dar nu-mi plac si de aceea as dori sa le lacuiesc. Am gasit un lac ,mesteacan ,imi place dar nu stiu daca se potriveste sau ar trebui sa aleg o culoare mai inchisa???
Mobila alba cred, stil minimalist va fi montata pe peretele de sub scara. Pe acest perete ce ar fi mai frumos tapetul sau o culoare ? Tapetul existent ce imita piatra il voi elimina,deci peretii in prezent sunt albi. In fundal ,este un spatiu pe care nu prea stiu cum sa-l amenajez, nu-mi place ca se vad cele doua usi .Perdeaua e simpla culoarea untului,ce culoare ar trebui sa fie covorul? Va multumesc
Camera este spatioasa si culorile deschise amplifica amplitudinea. Pentru scarile interioare, aplicarea lacului in nuanta deschisa va reusi sa deschida putin nuanta lemnului de stejar. Aveti nevoie de o culoare de contrast, ce ar putea sa se regaseasca in culorile din covor. Poate ar fi potrivit un covor cu fondul gri cositor (gri deschis) si un model fantezist in care sa se regaseasca nuantele: gri fier, gri inchis, negru, alb, gri antracit si gri plumb sau gri soarece. Aveti astfel mai multe tonuri de griuri completate de alb si negru, aceste doua in proportii mai mici, dar care vor realiza un contrast personalizat. Usile pot fi vopsite manual in scopul realizarii unor imagini plastice care prin aspect, vor estompa existenta acelor usi, care, de altfel, raman functionale. Un artist plastic poate face o compozitie interesanta care, alaturi de covor, va atrage privirile.
Posteaza!
Taguri: idei amenajare living , corpuri de iluminat , perdele si draperii ,
Taguri: living clasic, scari interioare, corpuri iluminat living, covor,
Buna ziua, deoarece aveti camera in culori foarte deschise, sfatul meu este sa pastrati scara asa cum este. Daca doriti neaparat sa o vopsiti, alegeti o nuanta nu foarte inchisa, asta pentru a nu scoate in evidenta atat de mult scara. Ca si culoare de accent va sfatuiesc sa folositi una dintre cele doua: un galben aprins sau un lila-lavanda. Daca camera nu este foarte incarcata in accesorii si decoratiuni, optati pentru un covoras cu modele geometrice sau chiar in degrade. Accesoriile sa iasa in evidenta, pe cand perdeaua sa nu fie intr-o culoare foarte aprinsa. Nu uitati sa optati pentru o singura culoare de accent.