Amenajarea unui apartament de doua camere de 43 mp utili - idei
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de un sfat. De curand am achizitionat un apartament de 2 camere de 43 mp utili. Una dintre camere va fi folosita ca living/sufragerie: 4,2 m lungime/3m latime, iar cealalta ca dormitor avand suprafata de 2,50 lungime /2,70 latime. In living as dori un coltar. As vrea sa il mobilez si sa il zugravesc astfel incat sa para si mare, imi place stilul modern, nu stiu exact pe ce culori sa merg, parchetul era deja si are culoarea fagului in ambele camere. In dormitor m-am gandit la combinatie de alb cu negru sau mov pentru mobilier, dar nu stiu ce culoare sa aleg pentru zugraveala, draperii, perdea, etc.
Intrebare trimisa de un cititor din - oradea , Bihor
vezi si firme constructii Bihor
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: amenajare apartament 2 camere , design interior ,
In privinta livingului, va sugerez sa renuntati la varianta coltar, deoarece va incarca mult spatiul, pe care in doriti aerisit. Daca vreti neaparat coltar, alegeri o culoare deschisa, calda: crem, bej, capuccino, cacao cu lapte sau combinatia negru+una din nuantele precizate anterior. Alegeti o biblioteca wenge sau neagra cu cateva elemente de accent crem, bej, capuccino, dar mata, nu lucioasa. Biblioteca sa aiba spatii deschise, cateva spatii de depozitare, eventual o varianta modulara sa o puteti reaseza altfel dupa o perioada. Atat coltarul, cat si biblioteca sa fie in linii simple, drepte, specifice amenajarii moderne. Pentru pereti va sugerez combinatia crem+alb; crem „sampanie”+ galben pai; maro deschis”trabuc”+crem, fie doi cu doi pereti alaturati sau opusi, fie unul si trei. In privinta amenajarii dormitorului, cred ca ar fi potrivit pentru mobilier combinatia alb+lila. Peretii ii puteti zugravi:a) in doua tonuri de lila, un perete lila foarte cald, cel pe care este pozitionat patul, ceilalti 3 o nuanta usor mai inchisa sau b) stucco venetiano combinatia mov+ alb cel din spatele patului (perete de accent), ceilalti trei lila cald. Perdelele pot fi albe in ambele camere: pentru living cu elemente decorative albe din matase, pentru dormitor albe simple, material gen organza. Draperii in living: a) uni ivory sau crem din matase, bratara de prindere pe timp de zi neagra sau snur negru de matase, b) bej sau crem cu incastratii de model alb, negru sau maro foarte inchis, din brocat, acelasi tip de bratari de prindere. Draperii dormitor lila cu elemente decorative mov sau alb din brocat sau matase sau uni lila cu bratari de prindere pe timp de zi, albe.