Autorizatie constructie bransament
Buna ziua
Am un teren pe care construiesc o casa, pentru care am autorizatie de constructie. Fostul proprietar, impreuna cu vecinii (in total 4 persoane) au extins reteaua electrica (1 stalp) in 2011, fiecare avand loc pentru contor in firida de pe stalp. In ATR de la EON se specifica doar montarea contorului in firida, asadar instalatia de utilizare imi revine mie. Drumul nu este public, ci fiecare proprietar are o cota indiviza. In aceasta situatie am nevoie de autorizatie de constructie pentru bransament de la primarie, aprobari pentru traversarea drumului etc?
Va multumesc mult.
Intrebare trimisa de un cititor din - Oradea , Bihor
vezi si firme constructii Bihor
Raspunsuri si comentarii
Primaria nu va da niciodata AC pt drum particular.
Instalatia interioara o faceti dv (cu instalator autorizat sau care va auttorizeaza)prin semnatura) dosarul. Daca aveti si Dv. cota, cred ca nu e nicio problema.
Important este sa respectati normativele privind conditiile de subtraversare.
Daca drumul e asfaltat nu e o problema. Firmele de executie au utilaje pt subtraversare fara spargere asfalt . Popular se cheama 'cartita"
succes
Revin....
Sper ca in actul de vanzare cumparare ati specificat ca v-a transmis si cota indiviza pentru drum.... Daca nu, cautati-l si faceti un codicil la actul de vanzare cumparare in care sa precizati acest lucru. Altfel puteti avea chiar probleme la accesul pe acest drum... In ATR Electrica scrie ca trebuie sa platiti "despagubiri" celorlalti pentru constructia bransamentului?
Daca da inseamna ca in actuul de vanzare nu v-a fost transmis si dreptul fostului proprietar de participatie la constructia bransamentului. In aceasta situatie trceti in "codicil" si aceasta chestiune, dupa care cereti un nou ATR atasand codicilul si veti vedea ca nu mai apar "despagubirile"
daca acestea va convin din pdv valoric, nu va mai complicati si mergeti mai departe pe vechiul ATR, dar rezolvati pb cu cota parte la drum
daca aveti nelamuriri, trimiteti-mi un mail
Posteaza!
Taguri: autorizatie de costructie ,
Taguri: autorizatii, constructii case, instalatii electrice,
Din pacate da, aveti nevoie de autorizatie din partea primariei de care apartine respectivul teren, dar si din partea societatii EON. In principiu este necesara autorizatia de bransament de la distribuitorul de electricitate, iar primaria da autorizatie de instalare. Este cam mult de umblat, dar mai bine faceti ceva legal, sa nu va treziti cu surprize neplacute in timp.