renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cadre sau zidarie portanta ? Care sunt costurile?

Buna ziua, Am si eu urmatoarea dilema. Vreau sa construiesc o casa P+M, 128 mp, suprafata 8*8. Am cerut arhitectului ca structura sa fie zidarie portanta si nu pe cadre, din motive financiare. Structuristul a facut ceea ce i-am cerut, insa mi-a proiectat o multime de stalpi si stalpisori, astfel incat casa mea, care am vrut sa o fac cat mai simplu si mai ieftin posibil, a devenit cam scumpa. Cand am intrebat mi s-a raspuns ca proiectul este conform cu reglementarile in vigoare si ca golurile mai mari de 2.5 mp trebuie incadrate de stalpi de 25*25) Acestea sunt datele problemei, acum unde apare nedumerirea mea: - Sa caut un alt structurist? Ma gandesc ca este posibil ca acesta sa fi exagerat totusi cu acesti 20 de stalpi. - daca acestea sunt normele, este posibil ca structura pe cadre sa fie mai ieftina decat cea cu zidarie portanta? Nu ma refer la avantajele pe care le ofera in timp structura pe cadre. Cand spun mai ieftin ma refer atat la materiale cat si la manopera. Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor oferi un raspuns.

Intrebare trimisa de un cititor din - Arad , Arad
vezi si firme constructii Arad

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Cred ca doriti o constructie rezistenta si durabila. Costurile unei case sunt mari, dar este recomandat sa se faca o data in viata, motiv pentru care ar trebui sa va preocupe o casa robusta si bine compartimentata in interior. Zidaria pe cadre este mai eficienta, deoarece permite realizarea compartimentarii dorite in interior, cu pereti din materiale mai putin rezistente, eventual recompartimentare in timp; rezistenta constructiei fiind preluata de acele cadre de beton. Structuristul nu a gresit cu nimic! El doreste o constructie sigura si stabila, iar zidaria portanta presupune stalpi de sustinere mai desi, nefiind la fel de rezistenti ca zidaria din cadre si trebuie sa preia incarcatura. Va sugerez ceva trainic, deoarece este mai greu mai tarziu, dupa cativa ani, sa schimbati ceva si sa nu mai puteti datorita zidariei portante.

Marius Grigore a scris:

Posteaza lucrarea ta pe constructorievaluati.ro

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: preturi , constructii case la rosu , arhitectura , constructii case ,

Taguri:    cadre beton armat,    zidarie portanta,    preturi,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro