Calorifere posibil infundate pe retur - rezolvare
Buna seara,
Am un apartament de 3 cam cu centrala proprie. Am schimbat caloriferele din dormitor si din baie pentru ca nu se incalzeau dar si acestea se incalzesc doar in partea de sus. Retea e sub pardoseala si cred ca din sufragerie merg tevile spre dormitor si baia mare. Restul caloriferelor sunt de fonta si se infierbanta. Sunt aerisite toate caloriferele. Ce ar putea fi? Am observat ca teava de retur din sufragerie este putin calda iar la cele care merg bine e fierbinte. Cum as putea sa remediez problema si sa se incalzeasca si cele din dormitor si baie? Daca e infundat pe retur ce as putea sa fac? Va multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Bacau , Bacau
vezi si firme constructii Bacau
Raspunsuri si comentarii
Bun� ziua. Am aerisit toate calorifere și iese doar ap� f�r� aer. Ce �nseamn� s� m�resc puterea centralei? Multumesc
Și cum se face? Multumesc
Nu cred ca aveti nimic infundat la instalatie. Caloriferele care se incalzesc cred ca la dvs sunt primele pe traseul de conducte care pleaca de la centrala termica si multa apa tranziteaza doar aceste calorifere ajungand un debit redus de apa catre cele care nu se incalzesc. De aceea trebuie echilibrata hidraulic instalatia dvs termica astfel incat la fiecare calorifer sa ajunga un debit constant de apa calda. Mergeti la caloriferele care se incalzesc si mai inchideti putin cate putin din robinetii acestora pana o sa contatati ca toate caloriferele din casa se incalzesc in mod egal. Faceti operatia mentionata de mine si sa imi spuneti si mie rezultatul.
Bafta!
Bun� seara. Am �ncercat s� inchid caloriferele care se �nc�lzesc bine dar se pare ca nu merg robineții. Am �nchis dar ele tot se �nfierb�nta. Robineții sunt cu +și -.ce ar trebui s� fac? Multumesc
Bun� ziua. Revin cu problem� mea la calorifere. La caloriferele din dormitor și baie, cele care se �nc�lzesc doar �n partea de sus returul este rece. Ce pot s� fac? Oare instalația e �nfundat� sau nu face faț� central�? Centrala e Hermann montat� de 10-12 ani. Multumesc anticipat
Posteaza!
Taguri: calorifere ,
Taguri: calorifere, amenajare apartament 3 camere, centrale termice,
Aerisiti din nou intreaga instalatie, iar daca nu se rezolva incalzirea caloriferelor respective ar fi posibil ca puterea centralei sa nu faca fata suprafetei de incalziti, motiv pentru care trebuie sa setati centrala pentru o putere mai mare.