renovat.ro

» » calorifere - Forum

calorifere

Vrei sa adaugi o intrebare?
Cum pot muta caloriferul din bucatarie cam 10 cm?

La mobila veche de bucatarie, am facut un corp nou, atasat de mobila pentru un cuptor electric incorporabil. Pentru a monta mobila am nevoie sa mut caloriferul de pe perete cam 10 cm. Cum pot face asta? Va rog sa imi spuneti daca se poate. Am centrala de apartament.

Probleme centrala cu distribuitor pe fiecare etaj

Buna, am si eu urmatoarea problema: am o casa P+E , centrala pe lemne cu distribuitor pe fiecare nivel. Etajul functioneaza perfect iar la parter se incalzeste distribuitorul dar caloriferele foarte putin in partea de sus.

Dimensiuni teava pentru o instalatie de incalzire cu 8 calorifere

pentru realizarea instalatiei de incalzire a casei cu centrala pe lemn unde sunt necesare 7-8 calorifere de dimensiuni diferite ce diametru trebuie sa aiba teava pentru realizarea turului si returului,sau trebuie sa fie diferita in functie de distanta dintre centrala si punctul cel mai indepartat.

Caloriferele se incalzesc doar in partea de sus, ce facem?

Am o centrala noua de 35 kw pentru casa 500 mc, izolatie 10-15 cm, geam termopan. instalatie curatata (lasat 2 zile sa curga apa prin instalatie) si apoi aerisita, filtre curatate si inlocuit agentul de dedurizare apa. cu toate acestea 85% din calorifere se incalzesc (frig) doar in partea de sus, apoi de sus in jos se racesc.

Cum calculez marimea caloriferului intr-o camera?

Am o camera de 14 de metri patrati cu 3 geamuri late in total de 2 metri si inalte de 1,5 + o usa de balcon. Casa este izolata cu polistiren de 10. Cum fac calculul pentru calorifer?

Se lasa apa in calorifere pe timp de vara?

Locuiesc intr-un apartament de 2 camere si din toamna trecuta mi-am montat centrala termica . Intrebarea mea este daca pot lasa apa in calorifere in timpul verii s-au trebuie sa le golesc? Multumesc

Cum calculez marimea caloriferului intr-o camera?

Am o camera de 14 de metri patrati cu 3 geamuri late in total de 2 metri si inalte de 1,5 + o usa de balcon. Casa este izolata cu polistiren de 10. Cum fac calculul pentru calorifer?

Calorifere colorate in Sibiu?

Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o recomandare? As vrea sa stiu unde pot gasi calorifere colorate in Sibiu? Multumesc

Cum se face aerisirea corecta a caloriferelor vechi fara supapa de aerisire

Pentru toti cei care locuiesc la bloc si au calorifere vechi fara supapa de aerisire la capatul caloriferului aerisirea unui calorifer se face in felul urmator: 1.Cu ambele robinete deschise la maxim (tur si retur) se va inchide turul general de la subsolul blocului .Returul va ramane deschis complect. 2. Se va deschide robinetul de aerisire aflat la ultimul etaj al blocului pana nu va mai iesi aer si va curge numai apa. 3. Se deschide turul dupa inchiderea robinetului de la punctul 2. Cum stim care e turul? Simplu e teava mai calda. De ce oprim turul ca sa aerisim caloriferele? Simplu deoarece aerul care se ridica in partea de sus a caloriferului nu poate iesi pe teava de sus a turului deoarece se pompeaza apa in calorifer pe acea teava iar aerul ar fi imposibil sa iasa iar aerisirea sa se faca cu turul pornit.

Calorifere legate cu turul jos stanga si returul sus dreapta. E corect?

La sfatul unui instalator un prieten de al meu a legat caloriferele cu turul jos stanga si returul sus dreapta. E corect? V-a functiona instalatia? As dori un raspuns,deoarece prietenul meu nu are internet,ca sa se poata documenta. Am incropit eu o schita cum sunt legate caloriferele in casa lui. Inca nu a bagat apa pe instalatie,pentru ca nu e sigur daca e bine. La fel nici eu nu pot sa-i dau un sfat. Daca e ceva de modificat sa o faca pana nu vine gerul. Astept raspuns de la dumneavoastra. Cu stima

Cu ce se vopsesc tevile de cupru?

Buna ziua, Am nevoie de ajutor. Am o camera mare... de fapt este mansarda care este open space si care are in jur de 70 de metri patrati. Pe jos am parchet din lemn masiv, model clasic. Am urmatoarea problema. Tevile de la calorifere sunt din cupru si sunt pe aproape trei sferturi din pereti. Mi se pare ca nu se vad frumos si m-am gandit sa le vopsesc in alb precum peretii. Am auzit de varianta de a le vopsi cu lavabila insa am vazut la cineva ca aceasta metoda nu rezista deloc in timp ( nici macar 1 an). Ce tip de vopsea as putea folosi pentru a nu se deteriora in timp? Va multumesc frumos pentru ajutor.

De unde pot cumpara sau comanda niste masti de calorifer ca cele din imagine?

Imi puteti si mie spune va rog unde se realizeaza mastile de calorifer cu lateralele negre si fata alb cu model negru. O adresa si un numar de telefon mi-ar fi de ajutor. Multumesc

Care este valabilitatea pentru verificare tehnica instalatie incalzire din subsolul unui bloc?

Un document care reprezinta o verificare tehnica a instalatiei de incalzire din subsolul unui bloc, emis in 2008 mai poate fi valabil in anul 2014?

Daca tin robinetul tur deschis la sfert se depune mai mult calcar?

Daca tin robinetul tur la calorifer de fonta deschis la sfert..riscul este mai mare de depuneri de calcar si alte impuritati?

Calorifere posibil infundate pe retur - rezolvare

Buna seara, Am un apartament de 3 cam cu centrala proprie. Am schimbat caloriferele din dormitor si din baie pentru ca nu se incalzeau dar si acestea se incalzesc doar in partea de sus. Retea e sub pardoseala si cred ca din sufragerie merg tevile spre dormitor si baia mare. Restul caloriferelor sunt de fonta si se infierbanta. Sunt aerisite toate caloriferele. Ce ar putea fi? Am observat ca teava de retur din sufragerie este putin calda iar la cele care merg bine e fierbinte. Cum as putea sa remediez problema si sa se incalzeasca si cele din dormitor si baie? Daca e infundat pe retur ce as putea sa fac? Va multumesc

Cauze posibile pentru care nu se un calorifer din apartament?

Buna ziua! Unul din caloriferele din apartament nu se incalzeste deloc, desi celelalte 3 sunt la cel putin 45-50 de grade. Sunt conectat la radet, sunt la etajul 10, ultimul, iar situatia caloriferului cu pricina este urmatoarea: este montat in diagonala, are robineti atat pe tur cat si pe retur plus robinetul cu termostat. Am incercat sa fac aerisirea in mai multe randuri, si dupa ce am inchis ambii robineti, iese putina apa cu presiune apoi nu mai curge deloc. Am pornit treptat returul si am umplut practic caloriferul cu apa calduta, insa in cateva minute s-a racit. Am incercat sa fac si invers, sa dau drumul intai la tur, insa nu curge apa deloc in acest sens, desi teava de tur este calda pe vreo 20 cm de la robinet spre calorifer. Sa fie o problema cu robinetul cu termostat? Sa fie cumva infundata teava de tur? Sau e presiunea mai mica fata de retur, avand in vedere ca e ultimul etaj? Multumesc!

Cum aerisesc caloriferele intr-un apartament unde au fost debransate multe apartamente?

Am un apartament cu 3 camere si 6 calorifere. Apartamentul se afla la un nivel superior. Au fost sectionate toate coloanele si capacite prin sudura fara alte lucrari de refacere a instalatiei termice. Pe aceasta scara mai sunt conectate la instalatia termica 3 apartament , 2 la etajul 1 si unul la parter. In acest caz cum mai realizez aerisirea instalatiei termice cat si a coloriferelor din apartament? Multumesc, Vio Viv

La mansarda se incalzeste doar partea de sus a caloriferului, ce sa mai fac?

Locuiesc la casa p+m, cca 135 mp locuibili, folosesc o centrala viessman de 31kw si am o problema cu un singur calorifer, la mansarda, unde se incalzeste doar partea de sus a caloriferului. Am incercat aerisirea conform indicatiilor, am verificat caloriferul, am verificat instalatia sa nu fie infundata dar degeaba. Toate celelalte calorifere se incalzesc impecabil, mai putin acesta. Ce as mai putea sa-i fac ?

Pot monta un calorifer portprosop in bucatarie?

Este posibil sa se monteze un calorifer portprosop in bucatarie prin renuntarea la caloriferul vechi, utilizand totusi tevile de tur respectiv retur existente? Mentionez ca in acest caz, caloriferul portprosop este deasupra tevii de tur aproximativ 0.5m.(apa din teava de tur trebuind sa urce 0.5m + inaltimea caloriferului-cca 700-800mm.

Se poate atasa calorifer unui boiler cu incalzire pe lemne?

Buna ziua. s dori sa stiu daca se poate atasa calorifer unui boiler cu incalzire pe lemne. Precizez ca incalzirea este pentru baie. Ce boiler si de ce altceva as avea nevoie? Multumesc

Cat costa sa schimb 2 calorifere de fonta cu unele de aluminiu?

Buna ziua, As dori schimbarea caloriferelor de fonta cu unele de aluminiu - 2 bucati. Care este tariful?

Pot sa montez tevile catre calorifere la partea superioara?

Detin o centrala de apartament si doresc sa montez tevile catre calorifere la partea superioara a locuintei. Se poate?

Cum se leaga mai eficient doua calorifere?

Daca va rog sa-mi spuneti cum sa leg un clorifer nr.2 de caloriferul nr.1 pentru a avea eficienta maxima intrucat imi impart o camera in doua. Multumesc

Care este distanta optima de montare a caloriferului fata de perete?

imi spuneti, va rog, la ce distanta de la perete se instaleaza caloriferele astfel incat sa fie posibila curatarea lor pe ambele parti si sa nu ia prea mult din spatiu, avand in vedere ca se monteaza si draperiile. imi spuneti, va rog, distantele optime. va multumesc.

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro