Care este distanta legala pentru pozitionarea terasei vecinului fata de gardul meu?
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca este permisa pozitionarea terasei vecinului vis a vis de curtea mea. Distanta de la gardul meu pana la terasa lui este de 2 metri. Multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Peris-Gornesti , Mures
vezi si firme constructii Mures
Raspunsuri si comentarii
Multumesc ptr timp si raspuns. Ma deranjeaza totusi aceasta pozitionare,care este frontal strazii principale dar cumva invers tiparului urban. Singura casa care nu urmeza tiparul,care totusi a fost conceput anume ptr intimitate. Este pozitionat fata-n fata cu mine si circula exact langa gard,in spatele casei,cum ar veni. Gardul are 1,70si este din sarma,deci transparenta. Zero intimate. Este asa corect?Multumesc ptr.timp si Atentie.
Buna ziua,
Daca limita (margine) terasei vecinului este la mai putin de 2m de gard, si are si o inaltime de cca. 30cm, sa spunem, atunci intr-adevar nu este in regula. Inca un aspect important este acela ca inaltimea gardului intre doua proprietati vecine (doi vecini) trebuie sa fie de 2.0m, si trebuie sa fie opac (netransparent), iar spre strada de 1.70m neopac, conform legii. Acest lucru este specificat in C.U. (certificat de urbanism), pe care cu siguranta il are veciunul daca a construit casa in ultimii ani. Daca aveti si Dvs. un C.U. puteti verifica aceasta informatie ca sa va lamuriti clar care este regimul tehnic in zona respectiva.
Incercari totusi sa ajungeti la intelegere cu vecinul si de comun acord sa montati plasa/paravan de protectie (verde) pentru gard: din polietilena PE/HDPE cu grad mare de umbrire, ratan sau iedera artificiala (PVC). De asemenea pentru protectie vizula si fonica suplimentara se pot planta arbusti ornamentali rasinosi (molid conic, brad argintiu pitic, tuia columnara, etc.) pe langa gard, sau arbori ornamentali (artar, paltin, etc.) saditi la min. 2.0m de gard (conform cod civil).
Spor!
Posteaza!
Buna ziua,
Conform noului cod civil distanta intre o cladire/casa cu goluri (ferestre) sau balcoane/logii, terase si limita de proprietate (gard/imprejmuire) este de min. 2.0m. Daca nu exista balcoane/logii sau ferestre, sau daca sunt de genul perete de sticla opaca (dale Nevada) atunci distanta este de min. 0.6 m. Streasina insa nu trebuie sa depaseasca limita de proprietate. Terasa vecinului este deci la distanta legala admisa.