Care sunt legile pentru casele duplex?
Buna ziua,
Am achizitionat recent o casa gen duplex. Fiind foarte veche as dori sa o demolez, doar partea mea. Pot face acest lucru? Daca da, atunci exista vreo lege care sa ma oblige sa refac casa cealalta? Multumesc mult.
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 3 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. voi proceda intocmai cum m-ati sfatuit. Motivul pentru care va intrebam de legislatie este ca atunci cand mi-am anuntat intentia de demolare catre vecin, acesta nu a primit idea tocmai bine. Eu as fi dorit sa ma duc cu legile si sa i le arat. Insa ma voi duce la primarie si voi depune cerere pentru autorizatie de demolare si apoi de constructie.
In cazul in care vecinul imi face reclamatie - in timpul demolarii sau constructiei- imi poate sista activitatea pe santier?
Mii de multumiri,
Posteaza!
Taguri: constructii case , firme de constructii , arhitectura , constructii case ,
Taguri: case duplex, casa veche, demolare,
Demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea (partiala sau totala) a constructiilor si instalatiilor aferente, precum si a oricaror amenajari se face numai pe baza autorizatiei de desfiintare obtinute in prealabil de la autoritatile administratiei locale. Aceasta are termen de emitere de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii, iar perioada de valabilitate este de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval in care solicitantul este obligat sa inceapa lucrarile. In aceasta situatie valabilitatea autorizatiei se extinde pe toata durata de executie a lucrarilor. Daca solicitati demolarea partiala a cladirii, trebuie sa va adresati primariei de care apartine imobilul, iar cealalta jumatate a cladirii nu intra sub incidenta lucrarilor.