Casa cu zidarie portanta sau pe cadre?
Am un teren un Bucuresti si am ajuns in faza de proiect pentru casa. Am mers la mai multi arhitecti pentru prima intalnire si nu am semnat cum se zice cu niciunul. Unii imi propun o casa pe cadre in care imi spun ca planul de la parter nu trebuie sa fie exact cu planul de la etaj adica mai exact peretii si stalpii de jos nu merg pe aceeasi verticala cu peretii de sus. Altii imi impun, si chiar insista mult, sa fac o casa cu zidarie portanta in care placa de la etaj se sprijina pe zidaria de la parter si peretii au continuitate de jos in sus. Eu sincer as alege una pe cadre dar imi este frica sa nu gresesc in luarea deciziilor. De aceea rog un constructor bun sa imi dea si mie un sfat din punct de vedere tehnic ce este mai bine sa aleg pe cadre sau portanta?
Intrebare trimisa de un cititor din - Bacau , Bacau
vezi si firme constructii Bacau
Raspunsuri si comentarii
Multam de raspuns
Mai am o intrebare: am calcan in spate si vecinul nu vrea in caz de cutremur sa se rastoarne casa mea pe a lui si ar dori sa balansez catre mine centrul de greutate al casei sau ceva de genul, se poate face acest lucru? Vreau sa setez din rezistenta si proiectare directia in care va pica casa in caz de cutremur.
E simplu, stalpi verticali , care sa cuprinda zidul calcanului, nu importa preturi mari, chiar obisnuite, dar si cu legaturi, sau consolidari suplimentare cu plasa.
pe orizontala
Posteaza!
Taguri: constructii case ,
Taguri: cadre beton armat, proiect casa,
Ambele variante sunt bune daca se construieste cu profesionalism si raspundere.
Eu va recomand zidaria portanta, exista acea structura monolit formata din fundatie, stalpi, centuri si placa, ce confera o buna rezistenta, si o prindere deosebita a zidariei de stalpi.
Nu e obligatoriu ca toate zidurile sa corespunda parter etaj, pot fi turnate si grinzi incastrate care sa sustina o zidarie usoara la etaj.