Cateva idei pentru amenajarea unui apartament cu patru camere
Buna ziua. Recent am achizitionat un apartamanet cu 4 camere si suntem in etapa de renovare. Usile de interior sunt mdf culoare stejar inchis iar parchetul este in toate camerele de culoare stejar ardennes. Deoarece am unele nelamuriri in amenajare, un ajutor din partea dumneavoastra ar fi foarte util.
1. holul are 7 mp iar gresia este de culoare maroniu-roscat, ce nuanta sa zugravesc peretii?
2. sufrageria are 11mp si am o mobila veche din lemn si furnir de culoare stejar rustic (masa cu 6 scaune, comoda, 2 corpuri de vitrina), iar lusra si corniza sunt din fier forjat, asortata cu detaliile mobilei. ce nuanta sa zugravesc peretii, ce nuante se potrivesc pentru perdea, covor, canapea si scaune (trebuie schimbata tapiteria) ? as opta pentru un perete inchis la culoare care sa evidentieze corpurile de vitrina.
3. bucataria are forma literei L, 8,50 mp iar gresia si faianta este de culoare bej. ce nuanta sa zugravesc peretii, ce nuanta/nuante sa fie mobila de bucatarie? eu ma gandisem pentru pereti la culoarea oului de rata si mobila in nuante de crem si verde olive pentru contrast.
4. camera copilului are 12 mp si as dori sa o zugravesc in nuanta de verde olive. ce nuanta sa aleg mobila, draperia ?i covorul?
5. dormitorul are 16mp si am o mobila clasica (pal cu mdf) de culoare visin italian patinat. ce nuanta sa zugravesc peretii, ce nuante se potrivesc pentru covor, draperii ?i perdea?
va multumesc pentru raspuns.
Intrebare trimisa de un cititor din - Ramnicu Sarat , Buzau
vezi si firme constructii Buzau
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: amenajari interioare ,
Taguri: amenajare apartament 4 camere, culori zugraveli interioare, mobila veche,
Pentru holul de intrare v-as recomanda o culoare calda, primitoare -ivory, portocaliu cald piersica , florida orange (31-5) sau grated-lime (86-5)..Incercati sa-l accesorisati cat mai putin, eventual un tablou canvas in care sa se regaseasca tonalitati de rosu ( de la rosu intens pana la marsala) ..Pentru living zugraviti un perete ( cel mai intins pe mai putin ocupat cu mobila intr-o nuanta Golden Strike (72-7) iar restul de trei pereti in Celery Leaf (81-3)..tavanul sa ramana alb..optati pentru o perdea alb sidef cu o draperie green mile (107-3) sau ocru deschis.covorul sa aiba imprimeuri in tonuri diferite de orange ( orange auriu) ,bej ,crem si foarte putin maro. Vitrinele deja existe vor crea senzatia de spatiu dar daca zugraviti peretele pe care sunt proiectate vitrinele efectele se vor neutraliza si spatiul va parea aglomerat.Canapeaua si scaunele sa aiba o tapiterie culoarea untului sau bej .Puteti accesoriza incaperea cu obiecte in tonalitati de violet cald.Combinatia aleasa pentru bucatarie este una buna; v-as propune si o alternativa, pastrand paleta cromatica : peretii intr-o nuanta de verde ''alchemy sw 6395'' si mobila ''ionic ivory sw 6406'' sau ''ancestral gold sw 6407'' cu jaluzea de bambus sau jaluzea romana bej. Pentru camera copilului as opta pentru o culoare mai calda, mai vesela, un lila spre exemplu, sau un roz pal iar mobila sa aiba nuante de bej cu orange ( deoarece este o culoare calda care iti da o senzatie placuta si energizeaza ) perdeaua poate fi alba simpla iar draperia sa fie orange auriu cu imprimeuri albe sau culoarea untului. Dormitorul ar putea fi zugravit in ivory , fragrant mix (67-1) .Ati putea pune un tapet alb sidef pe peretele cu patul pentru un plus de eleganta si rafinament..Perdeaua bej + draperie galben auriu sau ocru si un covor care sa imbine nuante de gri, bej,crem si putin vernil sau olive deschis.