renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Caut solutii pentru incalzirea eficienta a unui apartament de 4 camere.

Caut soluții pentru incalzirea eficienta a unui apartament de 4 camere. Apartamentul este la etajul 1, sufrageria este deasupra casei scarilor iar bucataria deasupra ghenei. In anul mutarii ne inghetau picioarele. Am izolat cu polistiren si tavanul casei scarilor si al ghenei. Situatia s-a mai ameliorat, dar la gerul de acum temperatura nu depaseste 20 grade. Ce solutii mai am, in conditiile in care nu sunt prea mari sanse ca blocul sa fie anvelopat prea curand? E frustrant deoarece caloriferele sunt fierbinti, platesc 8 mil iarna la intretinere, sufar de frig si trebuie sa bag in priza convectoare care maresc factura si la curent.

Intrebare trimisa de un cititor din - Botosani , Botosani
vezi si firme constructii Botosani

Raspunsuri si comentarii
C-tin Cristian a scris:

Buna ziua.Din pacate pentru dvs. singura solutie este izolarea completa a apartamentului pe interior inclusiv pardoseala.

Elena V. a scris:

Daca izolatia exterioara se va imbunatati odata cu anveloparea blocului, va ramane solutia de a imbunatati izolatia pardoselii in interior. Nu stiu ce aveti montat pe pardoseala in bucatarie si in sufragerie(camerele expuse frigului), dar ati putea aplica un strat de vata de sticla cu grosimea de 5 sau de 8, peste care puteti aseza polistiren extrudat de 3mm si deasupra parchet laminat. Pentru bucatarie, parchetul laminat aqua steep rezistent la trafic, la apa si la solutii de curatare. In cazul in care aveti gresie in bucatarie, peste aceasta se pot aseza materialele mai sus mentionate, deoarece reprezinta un suport potrivit.

Florian a scris:

Pentru a imbunatati izolatia apartamentului trebuie sa faceti urmatoarele lucruri:
1. geamuri termopan tripan de la Salamander
2. izolati prin interior cu polistiren de 5cm sau cu vata si apoi panouri de rigips
3. puteti jos (pe podea) un strat de polistiren extrudat de 5 apoi sapa si apoi parchet, sau daca nu vreti sa spargeti sapa puteti sa puneti un strat de pluta de 2,5 cm prins de sapa si apoi parchet laminat peste.
4. trebuie sa va schimbati calorifere cu unele care au dubla serpentina in interior pt ca disipa caldura foarte multa in camera. Luati gama Vogel-Noot
5. pe tavan puneti polistiren de 5 cm

Sunt cam greu de realizat toate acestea, dar pentru inceput eu as schimba caloriferele cu unele mai mari din gama Vogel-Noot cu dubla serpentina in interior si nu o sa inghetati de frig. Mereu cand cumparati calorifere sa va uitati la acea serpentina in interior pt ca la unele este pe jumatate din inaltimea caloriferului si la altele este foarte rara.

sper ca suntem de folos,
Bafta!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: instalatii termice ,

Taguri:    pierderi de caldura,    solutie,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro