Ce beton sa folosesc pentru turnare alei in curte?
Vreau sa torn in curtea casei 2 alei cu urmatoarele dimensiuni 1.20 m latime x 1 m lungime. Pe aceste alei va circula masina, eventual tractorasul sau vreun camion. Ce beton sa folosesc. Armatura va fi cam de 16 cm cu o plasa de buzau de 4 mm la mijloc si inainte o sa asez pietris si am sa tasez bine terenul dar nu stiu ce tip de beton sa folosesc ..B250 ar fi OK, sau mai tare? Ce ma sfatuiti? Va multumesc.
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua.
Am o alee betonata in curte care s-a deteriorat, n-a fost bine omogenizata compozitia si s-a cam facut praf(la propriu).Caut pe cineva care stie meserie si-mi poate recomanda si aplica un material bun de reparatie, 1-2 cm rezistent in timp la schimbarile de temperatura.
Pentru inceput va trebui sa indepartati stratul care este deja deteriorat datorita conditiilor atmosferice si implicit a structurii mai putin adecvate. Dupa aceasta operatie se curata stratul ramas inca intact sau semiintact cu jet puternic de apa; astfel se elimina particulele inca ramase si stratul ramane rugos, adecvat aplicarii unui material de calitate cu care face priza buna. Se pot utiliza unul dintre produsele: Mapegrout Rapido, mortar monocomponent cu contractie compensata, armat dispers cu microfibre cu priza si intarire rapida (10 minute); Mapegrout BM, mortar bicomponent, cu contractie compensata, armat dispers cu microfibre cu lucrabilitate 60 minute. Se aplica pe suport rugos, saturat cu apa dar zvantat la suprafata; Mapegrout SV, mortar monocomponent, cu contractie controlata, cu priza si intarire ultrarapida, cu consistenta fluida. Un sac se prepara cu 3-3,25 litri de apa. Amestecul are timp de lucrabilitate 15 minute la +20ºC; sau Mapegrout T60, mortar monocomponent cu contractie compensata, armat dispers cu microfibre, tixotropic, rezistent la agresiunea sulfatilor. Un sac se prepara cu 4,1-4,3 litri de apa la aplicarea manuala; 4,2-4,4 litri de apa la aplicare mecanizata cu pompa. Aceste materiale se aplica la temperaturi de 18-20 grade C fie mecanizat, fie manual, in functie de suprafata.
Va multumesc ,d-le Razvan,cred ca va voi urma sfatul si voi folosi materialele pe care mi le-ati recomandat, partea cea mai grea este cea cu decopertarea materialului vechi, care este extrem de neomogen. Din pacate in zona cea mai deteriorata am si niste cabluri electrice pt incalzirea aleii pe timp de iarna,altfel as fi indepartat complet aleea veche.
Peste materialul Mapegrout pot sa adaug la final un microciment sau alt material pt finisaj?
Posteaza!
Taguri: alei gradina, beton,
Pasul cel mai important in turnarea oricarui tip de alee este compactarea cat mai buna a terenului. In ceea ce priveste situatia dvs. un beton rutier ar fi situatia ideala insa pentru o utilizare casnica si traffic redus puteti folosi un beton B 250. Faceti rosturi cam la 1.5 -2 metri ca sa dati directie pentru fisurare - nu va speriati este normal ca betonul sa se fisureze.