Ce culori sa aleg pentru pereti, usi si mobila daca am parchet de nuc si geamuri maron?
Buna!
Sunt in dilema cu culoarea usilor interioare. Parchetul l-am ales nuc,tamplaria pvc maron. Ce nuante sa aleg pentru pereti in hol,livig,un dormitor,camera copilului si bucatarie? Culoarea mobilei,a gresiei in holul de la intrare si bucatarie? Mentionez ca bucataria am mutat-o pe balcon,este lunga si ingusta open space iar in locul ei facem dormitor. Parchetul este nuc in toata casa. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi. Va multumesc! Este bine aleasa nuanta parchetului?
Intrebare trimisa de un cititor din - Constanta , Constanta
vezi si firme constructii Constanta
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: amenajari interioare ,
Taguri: idei open space, parchet nuc,
Da, parchetul in nuanta de nuc este frumoasa si poate fi accesorizata cu multe nuante. In acest sens va sugerez sa alegeti usile toate cu aceeasi nuanta, eventual fag sau cires nuanta natur. In hol puteti alege gresie in nuanta usilor, eventual ca model imitatie de parchet (va deschide spatiul si va fi o culoare suferitoare) asortandu-se astfel ca nuanta cu usile. Pentru zugraveala din hol va sugerez crem sau galben pai. In camera copilului daca e fetita un frez, iar daca e baiat un albastru ciel foarte pal. In camera copilului puteti alege mobila alba. Oricare dintre nuantele mentionate anterior pot fi folosite in combinatie cu alb, doi cu doi pereti alaturati sau opusi. Pentru mobila din hol puteti alege o nuanta de fag, pentru ca va avea un efect vizual placut si odihnitor, alaturi de celelalte nuante de maro/bej si culoarea peretilor. Pentru living puteti opta pentru mobila moderna wenge cu crem sau wenge cu alb coliliu (alb murdar), iar canapeaua sau coltarul poate fi crem sau neagra. Ca zugraveala pentru living va sugerez tonuri deschise: vernil+alb sau crem + portocaliu pal, care vor contrasta cu parchetul si cu mobilierul. In bucataria de pe balcon va sugerez sa asezati pe pardoseala parchet aqua step deoarece este rezistent la apa, zgarieturi, substante chimice si...este parchet, iar nu gresie (veti petrece destul de mult timp si caldura oferita de parchet este mai buna!)Nuanta parchetului din bucatarie poate fi culoare inchisa, asemeni celui din living ddaca este open space(doar calitatea/rezistenta lui va fi diferita) Mobilierul din bucatarie trebuie facut la comanda, astfel incat sa reusiti sa incastrati hota, aragazul, sa aveti blatul de lucru, chiuveta si spatii de depozitare. In privinta coloritului va sugerez combinatia de alb si verde deschis sau alb si maro asemeni parchetului din living. Pentru zugraveala din bucatarie va sugerez alb daca mobila este combinatia cu verde deschis si ocru daca alegeti combinatia alb+maro.