renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Ce distanta trebuie respectata intre gardul casei mele si peretele vecinului?

Ce distanta trebuie respectata intre gardul casei mele si peretele noii case a vecinului meu? Multumesc!

Intrebare trimisa de un cititor din - Mangalia , Constanta
vezi si firme constructii Constanta

Raspunsuri si comentarii
arh. Bogdan NICOLAE a scris:

Buna ziua,
Conform noului cod civil distanta intre o cladire/casa cu goluri (ferestre) sau balcoane/logii si limita de proprietate (gard/imprejmuire) este de min. 2.0m. Daca nu exista balcoane/logii sau ferestre, sau daca sunt de genul perete de sticla opaca (dale Nevada) atunci distanta este de min. 0.6 m. Streasina insa nu trebuie sa depaseasca limita de proprietate. Unele primarii din mediul rural impun prin C.U.(certificat de urbanism) o distanta intre 2.5 si 3.0m fata de limita de proprietate. Mai exista de asemenea si problema umbririi daca distantele dintre cladirile de pe acelasi teren sau cele adiacente nu sunt respectate. Mai exact, distanta intre doua cladiri trebuie sa fie egala sau mai mare cu inaltimea celei mai inalte. De aceea in mediul urban primariile cer prin C.U. si un Studiu de Insorire care sa arate ca viitoarea cladire ce se doreste a fi edificata nu va umbri celelalte cladiri din jur, conform OMS.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri:    arhitectura,    autorizatie de constructie,    sfaturi,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro