Ce izolatie de interior pot folosi pentru a elimina mucegaiul?
Buna ziua.
Am o camera izolata pe interior cu polistiren. Pe peretii exteriori nu are si izolatie pe exterior. Am permanent mucegai si gletul a inceput sa se umfle de la solutiile antimucegai folosite. As dori sa stiu ce izolatie de interior pot folosi pentru a elimina mucegaiul chiar si pe timpul iernii..dupa ce aplic izolatia se poate gletui si da cu lavabila, daca da, care este cea mai recomandata....de asemenea as dori sa stiu, daca pe tavan aplic placi de tavan fals, asigur o izolatie termica a acestuia fara a aparea riscul de mucegai sub acesta, sau este nevoie sa cobor tavanul cu placi de rigips?..Mentionez ca incaperea are inaltimea de 3,5 m, este la ultimul etaj, in bloc acoperit cu tigla nu cu placa. Multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Cluj-Napoca , Cluj
vezi si firme constructii Cluj
Raspunsuri si comentarii
Aveti mucegai in casa datorita umezelii existente in camera. (ori aveti copil mic). ideea este ca trebuie sa aerisiti foarte des pentru ca doar prin aerisire puteti scapa de umezeala in aer.
Pentru tavan: puteti sa urcati in pod si sa izolati placa din pod cu polistiren de 10 prins cu ciuperci. apoi peste polistiren puneti plasa si tencuiti cu un adeziv (puteti alege ceva ieftin). In casa pentru tavan nu faceti nimic. Daca stati la bloc vedeti daca sub dvs locuieste cineva sau camera de sub dvs nu are incalzire devenind dusumeaua pt dvs cel mai rece punct din casa.
Vopsea lavabila buna este Savana cu Teflon si folositi inainte de aplicare amorsa antimucegai (asa scrie pe ea)
Daca locuiti la parter, mucegaiul pe peretii laterali ai camerei apare datorita fundatiei care trage umezeala deajos si o conduce in sus prin capilaritatea betonului... eu nu imi dau seama acum la ce etaj sunteti.
Intimplator de pe balcoane a intrat apa intre izolatii interior -exterior(la zid).Se usuca sau exista riscul de mucegai.Casa deocamdata este neincalzita.Multumesc
Posteaza!
Taguri: Mucegai si condens ,
Daca solutiile antimucegai nu au avut efectul dorit, ar trebui sa radeti toti peretii pe interior pana la zidarie. Aplicati in doua etape solutii antimucegai pe suprafata pe care a aparut, cu scopul de a elimina sporii foarte rezistenti. Pentru o lucrare de calitate, chiar daca este mai costisitoare, aplicati spuma poliuretanica la imbinarea peretilor pe orizontala(cu plafonul) si pe verticala, iar suprafata spumei sa �imbrace� cel putin 5-8cm din perete, nu doar un fir de spuma la imbinari. Aplicati polistiren extrudat de 3-5cm, peste care puteti monta o folie anticondens. Peste aceasta se aplica plasa de constructie, tencuiala speciala antimucegai, amorsa, vopsea lavabila antimucegai(se gaseste in culori variate). In privinta tavanului, puteti aplica in pod o folie anticondens, vata de sticla, apoi placi de polistiren expandat de 3-5cm pentru finisaj. Dupa ce ati izolat planseul superior, puteti aplica rigips sau tavan fals, ce doriti. Este importanta izolarea pe care o faceti! Finisajele cu lavabil antimucegai (culoarea aleasa) si rigipsul sau tavanul fals au rol decorativ.