renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Ce sa aleg Viessmann Vitodens 100 sau Vitodens 111?

Va rog o parere pentru centrala termica. Am nevoie de apa calda in 2 bai si bucatarie. Ce sa aleg viessmann vitodens 100 sau vitodens 111? Casa are 150 mp.

Intrebare trimisa de un cititor din - BUCURESTI , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Ambele tipuri de centrale termice raspund nevoilor dvs. ca spatiu de incalzit. In privinta pretului este mai avantajoasa Vitodens 100; ca design si randament termic este mai eficienta Vitodens 111.

PantiruM a scris:

Pentru o casa de 150 mp aveti nevoie de o centrala cu puterea de aprox. 24kw. Daca ne gandim la necesarul mare de apa de care aveti nevoie, recomandarea mea ar fi Vitodens 111-W - 26kw care are un boiler de 46 litri, incorporat, dar care asigura o productivitatea a apei calde echivalenta cu a unui boiler de 150litri si face fata fara probleme la 2 consumatori simultan. Puteti sa luati si Vitodens 100, dar va sfatuiesc sa alegeri varianta doar pe incalzire la care sa montati un boiler extern pentru un confort sporit la apa calda.

Georgia a scris:

Urmeaza sa-mi montez centrala si optez pentru modelul de la Viessmann Vitodens 100. Am o casa de 200 mp, cu 3 bai si bucatarie. Ce parere aveti? Cum sa procedez?

Silvia P a scris:

M-ar interesa o parere vis-a-vis de centrala de la Viessmann Vitodens 100-W Combi. Pe mine m-ar fi incantat si modelul - centrala in condensatie Viessmann Vitodens 111-w cu boiler, dar e totusi o diferenta de pret intre cele doua. Pentru 120 mp ce putere trebuie sa aiba centrala?

PantiruM a scris:

pentru Georgia - Pentru cei 200 mp aveti nevoie de modelul cu puterea de 35 kw. Avand in vedere necesarul mare de apa pentru trei bai si bucatarie, va recomand sa mergeti pe varianta Vitodens 100 doar pentru incalzire la care sa-i atasati un boiler extern si in acest fel va asigurati un confort sporit la apa calda. La fel de ok poate fi Vitodens 111.

PantiruM a scris:

SilviaP - Pentru o suprafata de 120 mp va puteti orienta catre o centrala cu puterea de 26kw, indiferent pentru care model va veti decide. Ambele va asigura caldura pentru intreaga suprafata a casei. Diferenta dintre cele doua este modalitatea de prepararea a apei calde. Prima, adica Vitodens 100W prepara apa calda instant, iar Vitodens 111W are boiler incorporat si in consecinta, va asigura un confort sporit de apa calda, chiar si atunci cand sunt 2-3 consumatori simultan. Acum depinde cate persoane locuiesc in casa si de nevoile fiecaruia.

Toni a scris:

Ce model de centrala să aleg pentru o casa de 220 mp? Și ce brand ? Eu m-am gândit să aleg intre Viessmann Buderus și Vaillant.

Val a scris:

eu as alege Vaillant ...eu am de 7 ani si nu am avut nicio problema

Leonard a scris:

La 220 mp banuiesc ca este si consum mare de apa, asa ca recomand o centrala cu boiler. Viessmann, vailant au centrale ok, eu as merge pe Viessmann Vitodens 100 doar pentru incalzire (exista si aceasta varianta de centrala) si boiler pentru apa calda.Exista si varianta cu boiler intern, Vitodens 111

cupsa pavel a scris:

Pentru o suprafata de 300 mp si 6 bai ,ce model de centrala imi recomandati si ce putere?Casa izolata cu polistirel de 10 cm.Va multumesc !

Claudiu a scris:

Buna seara, dețin o centrala Viessmann 100w 32kw, model 2021. Am citit aici pe forum că la această centrala se poate pune un boiler. Cei de la service au spus: ,,la această centrala nu se poate pune un boiler, numai la modelul 111 care au incorporat un boiler se poate". Va rog explicati-mi și mie daca se poate sau nu.

Leonard a scris:

Modelul Vitodens 111 are boiler incorportat. Vitodens 100 exista in doua variante, incalzire si apa calda instant sau doar pentru incalzire cu boiler extern pentru apa calda. Dumneavostra ce varianta aveti? Deci varianta doar pe incalzire, face apa calda cu ajutorul boilerului extern.intre serpentina boilerului si centrala se realizeaza un circuit, iar vana cu 3 cai din centrala preia apa de pe traseul de incalzire si o orienteaza spre circuitul de boiler, incalzind apa rece din acesta.

Claudiu a scris:

Eu am varianta cu încălzire și apă calda instant. La aceast tip se poate atașa un boiler?

Leonard a scris:

la modelul cu incalzire apa instant nu puteti monta boiler

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: centrale termice , centrale viessmann ,

Taguri:    centrale termice,    ,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro