renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Ce traseu imi recomandati pentru tevile de la istalatia termica?

Buna ziua d-le Berindei, Am o centrala termica intr-un ap cu 3 camere la parter (atasat este planul apartamentului) si as dori sa trag reteaua de tevi prin subsol (exceptie in balconul unde este centrala si unde tevile vor fi aparente). In punctul C se intra cu teava in subsol si de acolo trebuie sa mearga la calorifere. In punctul E trebuie sa ies in camera si sa merg aparent pana in balcon la calorifer (pct F). Intrebarea este legata de traseul recomandat si dimensiunile tevilor din subsol. Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu stima, Florian S.

Intrebare trimisa de un cititor din - Slatina , Olt
vezi si firme constructii Olt

poza 1

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Tevile de instalatie termica sunt liniare si bitubulare, iar acestea trebuie dimensionate in functie de cateva variabile: tipul de centrala folosita si tipul de combustibil, tipul de teava folosita (cupru, pexal sau ppr); dimensionarea acestora in functie de radiatorul cel mai indepartat de nisa tehnica (N.T.), in care se afla amplasate distribuitorul (D) si colectorul (C); materialul din care sunt caloriferele. Ca recomandare, va sugerez sa traversati camerele in serpentina pentru eficienta maxima a distribuirii caldurii. Va fi absolut necesar ca instalatia sa fie realizata de o firma autorizata, care sa efectueze probe de eficienta a lucrarii si care sa asigure garantie si servicii pe timpul garantiei si postgarantie. Aceasta firma va fi in masura sa va ajute la alegerea materialelor de maxima eficienta necesare unei lucrari de calitate.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: instalatii termice ,

Taguri:    teava,    montaj calorifere,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro