renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cele mai bune materiale pentru placarea terasei exterioare la bloc?

Buna ziua As vrea sa stiu care este cea mai buna varianta si cele mai bune materiale pentru placarea unei terase exterioare, la un bloc (terasa are 60 mp si este folosibila). Multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Drobeta-Turnu Severin , Mehedinti
vezi si firme constructii Mehedinti

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Probabil doriti sa hidroizolati o terasa descoperita....(am inteles). Pentru aceasta, va supunem atentiei urmatoarele: se decoperteaza suprafata daca este macinata si erodata de factorii de mediu; se aplica un strat de beton (3-5cm) sau sapa autonivelanta ce reprezinta structura portanta; dupa uscarea completa, peste aceasta se lipeste cu adeziv special o membrana bituminoasa hidroizolanta care se etanseaza cu silicon pe laterale de jur imprejur; peste aceasta se aplica inca un strat de membrana hidroizolanta superioara ce se lipeste de primul strat cu adeziv special, etansiezandu-se cu silicon pe laterale prevenind infiltratiile de la apa pluviala sau din topirea zapezii. In cazul in care terasa nu este macinata sau erodata, suprafata portanta se toarna peste suprafata suport a terasei existente, urmand ca celelalte lucrari se se execute rand pe rand. Ar fi bine daca puteti, sa ii faceti guri de scurgere pe doua laterale si o inclinatie de 10-15 grade, spre acestea. In privinta materialelor celor mai bune/moderne/performante va sugeram cateva variante: mortar cu actiune cristalina ce se adauga in compozitia betonului, imbunatatindu-i substantial calitatile impermeabile. Se aplica pe suptafata ca structura portanta (dar este cam scump, de aceea poate fi adaugat doar in compozitia betonului); waterstop este o banda speciala cu ajutorul careia se impermeabilizeaza rosturile dintre membrana hidroizolanta sau lateralele terasei, legatura dintre suprafata verticala si hidroizolatie, in loc de silicon; membranele lichide poliuretanice sunt ultima generatie in materie de membrane hidroizolante. Ca o parere personala, puteti utiliza materialele clasice cu care sa se realizeze lucrare de calitate. In acest caz faceti si economie la buget, dar si hidroiozolatie perfecta; dar...alegerea va apartine.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: terasa , blocuri ,

Taguri:    terasa,    bloc,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro