renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Celuloza sau poliuretan pentru masarda?

Dintre toate materialele pentru mansarda am ramas cu alegerea intre celuloza sau poliuretan. Pentru acelasi coeficient termic pretul este apropiat intre ele, asa ca nu le pot separa dupa pret. Pot spune ca celuloza este mai permisiva unidirectional cu umiditatea, lasand-o sa iasa din interior pe cand pu nu are aceasta permisivitate la umiditate. Pe de alta parte, spuma pu asigura o rezistenta mai crescuta a structruii (din cate am auzit). Mai aveti si alte argumente pro/contra care m-ar face sa ma decid pentru unul din ele?

Intrebare trimisa de un cititor din - Buzau , Buzau
vezi si firme constructii Buzau

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Izolatia cu celuloza se realizeaza mecanizat, fiind timpul de lucru redus; permite asezarea straturilor cu grosimea dorita intre 50-65 kg/m cub; asezandu-se perfect in locasurile specifice elimina puntile termice, motiv pentru care izolatia este realizata cu aceeasi densitate mare (fata de alte materiale) pe intreaga suprafata. fiind un material ignifug si tratat impotriva fungilor se elimina sansa de aparitie a mucegaiului si implicit rezistenta la incendiu. Izolatia cu poliuretan se realizeaza mecanizat si poate fi aplicata pe interior sau exterior cu o grosime de 3 cm dar cu densitate intre 30-50 kg /m cub. Nu este ignifuga, doar prelungeste timpul de ardere protejand relativ materialele lemnoase ale structurii. Greutatea sa redusa nu intreguneaza constructia, ci o consolideaza. Are aderenta ridicata la suport si nu contine freon, material indezirabil persoanelor care sufera de asm sau alergii. Se intareste imediat dupa aplicare putand fi continuate lucrarile de amenajare. Astea ar fi alte caracteristici ale acestor materiale. Daca ar fi sa aleg eu, as alege celuloza. Dar...alegerea va apartine!

Cristiana a scris:

Recomandam pentru clarificari si articolul "Izolatiile interioare cu celuloza - o solutie ecologica si eficienta"
http://www.renovat.ro/izolatiile-interioare-cu-celuloza-o-solutie-ecologica-p-753/

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: mansarda , termoizolatie ,

Taguri:    case cu mansarda,    termosistem,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro