renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Centrala termica poate functiona cu o presiune foarte scazuta?

Buna ziua. Am facut o interventia la instalatia de incalzire [centrala de apartament, junkers-eurostar]; dupa umplerea instalatiei cu apa, am hotarat a lasa presiunea pe instalatie la 0,2 bar, si constat ca are un comportament perfect ca si inainte, cand facem presiune de 1,5 bar. In afara de cerinta cartii tehnice facuta de constructorul centralei, cine/ce m-ar determina sa fac presiunea din carte, atata timp cat ea functioneaza normal cu o presiune foarte scazuta? Multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Drobeta-Turnu Severin , Mehedinti
vezi si firme constructii Mehedinti

Raspunsuri si comentarii
Marius P. a scris:

Poate ar fi bine sa va adresati unei firme specializate in montarea si intretinerea centralelor de apartament. Ei sunt in masura sa va dea un sfat competent. Poate ca specificatiile tehnice ale producatorului se refera la presiunea medie, existand posibilitatea functionarii la parametri normali si in cazul presiunii selectate de dvs, dar si mai mari.

ivpinstal a scris:

cine spune ca centrala functioneaza "normal" umpluta la o presiune de 0,2 Bar ..?

Presiunea minima trebuie sa fie macar 1,2 bar, la rece.
Altfel exista riscul sa stricati pompa de circulatie. Deasemeni, centrala poate ajunge f. repede la supra-temperatura.

Atentie ! Modelul Eurostar nu are un presostat de minim pe partea de apa (adica n-are o siguranta de lipsa apa) -oricand puteti strica pompa, si nu numai.
Pacat de centrala... ca Eurostar a fost un model f. reusit !

www.ivp.ro

Geanina a scris:

Buna ziua! Ce centrala recomandati pentru un apartament de 3 camere? Multumesc

Camil a scris:

Pentru apartament este foarte potrivit modelul Vitodens 050. Eu am ramas fidel marcii Viessmann.Are un pret bun si este de calitate, recomand

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: centrale termice ,

Taguri:    instalatie incalzire,    presiune centrala,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro