renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Consolidare fundatie casa veche

Am o casa veche de la bunici realizata cred in felul urmator. Nu are fundatie sau este ceva foarte la suprafata. Caramida este una rosie, din pamant ars si casa este zidita cu pamant, adica caramizile sunt imbinate cu pamant. Ca si centuri sus sunt niste lemne de salcam . Tavanul este cu pamant, rachita si stuf imbinate una cu alta. Problema mea este ca fundatia casei a inceput sa se crape si ma gandesc ca ar fi bine sa ii fac cumva o noua fudatie din beton pentru a consolida casa sa nu se mai miste.

Intrebare trimisa de un cititor din - Slatina , Olt
vezi si firme constructii Olt

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Cred ca acea casa va avea nevoie de o renovare din temelii. Pe moment puteti sa faceti o subzidire. Subzidirea reprezinta lucrarea de turnare a unei fundatii de beton sub fundatii existente si uneori sub pereti cand fundatiile nu exista. Turnarea acestui beton are ca rol marirea suprafetei de rezemare a cladirii respective. Subzidirea se realizeaza pe tronsoane de 1m liniar, apoi se lasa neconsolidati 2-3 m si se face o alta zona de 1m. Rand pe rand lucrarea ajunge sa acopere intreaga suprafata a temeliei. Daca subzidirea nu este executata perfect sau daca ploua abundent, e posibil ca zidariile sa se fisureze. Concomitent cu subzidirea se poate realiza si camasuirea fundatiei vechi. Ce reprezinta aceasta lucrare: se aplica de jur imprejurul fundatiei vechi o plasa sudata, iar fierul beton (cate 3 bare pe metru) se lasa cu mustati (barele de fier beton sa fie mai lungi decat fundatia). In momentul in care se fac lucrari de rezistenta a peretilor exteriori sa aiba sistemul de prindere deja cu baza de fixare. In linii mari operatiile constau in saparea sub actualele fundatii a unor portiuni de circa un metru lungime si pe adincime corespunzatoare noilor fundatii; oricum macar pina la 80 cm. Se armeaza, se cofreaza, dupa care se betoneaza. Dupa intarirea betonului se sapa zonele lasate initial, se inadeste armatura din zonele turnate cu cea montata in zonele sapate in etapa 2 ; dupa care se cofreaza si se betoneaza si acestea. Este o lucrare costisitoare si financiar si ca timp de lucru. Daca dvs. va doriti sa pastrati casa pe aceeasi structura din motive...sentimentale, merita investitia. Daca dvs. credeti ca in timp veti renova total cladirea, ar fi bine sa sapati fundatie noua si sa realizati o lucrare sanatoasa, „ca la carte!”.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: renovari case batranesti , constructii case ,

Taguri:    fundatie,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro